Sağlığınız İçin En iyi Araç: Bisiklet

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından “Bisiklet ile Sağlıklı Yaşam” etkinliği düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda, gerçekleşen etkinliğe Dr. Nuray Çalışkan, M. Zeki Kutlu ve Harun Canbazoğlu katılım gösterdi. Bisiklet sporunun kalp ve kanser hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını vurgulayan Dr. Nuray Çalışkan, bisiklet sürmenin insanı zinde tutmanın en eğlenceli yolu olduğunu ve kalp, kanser hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını söyledi.

BİSİKLET VE SAĞLIK

Nuray Çalışkan, düzenli bisiklet kullanmanın obezite, diyabet ve meme kanseri gibi birçok hastalığı engellediğini belirtti. Çalışkan, “Bisiklet kullanmaya başladığınız ilk 10 dakikada özgürlük ve mutluluk hislerini yaşarsınız, 20. dakikada hazzınız artar, stres hormonunuzun salınımı azalır, 30. dakikada ise kan akışı ve oksijen artar. Bisiklet kullanmanın 50. dakikasına geldiğinizde artık kalp hastalığını azaltacak etkiler gözlenmeye başlıyor.” dedi.

BİSİKLET ŞEHRİ İZMİT

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. M. Zeki Kutlu, bisikletin tarihi ve kültüründen bahsederek ülkemizde gerçekleşen bisiklet müsabakalarına dair bilgiler aktarırken İzmit’in bisiklet şehri olduğunu söyledi.

PEDAL ÇEVİRME REKORU

Kocaeli Triatlon Kulübü Başkanı ve Antrenör Harun Canbazoğlu, bisikletin teknik detaylarından ve trafikte bisiklet kullanımından bahsetti. Bisiklet yolunun olduğu yerde bisiklet yolunu, olmadığı yerde ise kara yolunun sağ tarafının kullanılması gerektiğini söyleyen Canbazoğlu, 24 saatte Türkiye’de en uzun mesafe pedal çevirme rekoruna sahip olduğunu ifade etti.

İzleyicilerin ilgiyle dinlediği etkinliğin sonunda, konukların kitapları, çanta, termos, akıllı saat ve hediye çeki çekiliş ile izleyicilere hediye edildi.

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu