Umuttepe'den İstanbul'a En Pratik Gidiş Yolları

KOÜHA olarak Umuttepe'den İstanbul'a en ucuz ve en pratik nasıl gidilir sizler için derledik

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) okuyan her öğrencinin eğitim hayatı boyunca en az bir kere arkadaşlarıyla ya da bireysel olarak yaptığı vazgeçilmez bir aktivite vardır. Hatta öyle ki bu bir ritüel haline geldi. O da İstanbul’a gitmek. E hepimiz öğrenciyiz abi, ne kadar az masraf bize o kadar iyi. KOÜHA olarak size tüm ulaşım yollarını detaylarıyla derledik. Buyurun hep birlikte bakalım 

HAT200

Öğrencilere, “İstanbul’a nasıl gidilir?” diye sorduğumuzda akla gelen ilk seçenek Hat 200. Bu otobüs hattı İzmit Otogardan başlayıp Gebze, Tuzla ve Pendik’ ten geçerek Kartal Metro Durağında son buluyor. İki saat süren İstanbul yolculuğu öğrencilere 6,25’ e mal oluyor. Ufak bir hatırlatma, eğer bu hattı kullanacaksanız elinizi çabuk tutun ve çantanızı çok doldurmayın.

HAT250

İstanbul Havaalanı’na gitmek için kullanılan en ideal araç.  Sadece öğrenciler tarafından değil İzmitliler tarafından da kullanılan araç, Hat200 gibi Otogardan kalkıyor. Tam ücreti 14TL olan öğrenciler için 9 TL. Sabiha Gökçen Havaalanı’na 1 ya da 1 buçuk saatte ulaşıyorsunuz. 

MARMARAY

Son zamanların vazgeçilmezi, İstanbul’un iki yakasını 5 dakikada bir araya getiren Marmaray, öğrencilerin en çok kullanıldığı ulaşım aracı. Marmaray, Gebze ve Halkalı arasındaki raylı ulaşım hattı. Bu hattı kullanan Umuttepe öğrencileri, önce 23; 24 ya da 10 numaralı otobüs hatlarını kullanarak İzmit Otogara uğruyorlar. Otogardan 402 numaralı otobüs hattını kullanarak Gebze Marmaray Durağında iniyorlar. Daha sonra Marmaray’ a binerek İstanbul’ a erişim sağlanıyor. Marmaray ücret tarifesi öğrenciler için en kısa yolculuk 1,96, en uzun yolculuk 4,03. İki saat süren raylı yolculuk, zahmetli olsa da en rahat seçenek denilebilir. Deniz yoluyla yarım saat süren Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası arasındaki mesafeyi 5 dakikaya indirdiği için, sıkça tercih ediliyor.

HIZLI TREN

Şehirlerarası yolculukta hayatı kolaylaştıran ve birçok şehirde bulunan Yüksek Hızlı Tren(YHT),İzmit’ten İstanbul’a gitmek için öğrencilerin tercihleri arasında. Ankara-İstanbul arası olan YHT; Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik ve Arifiye’den sonra İzmit’e uğruyor. İzmit’in ardından Gebze’den geçerek Pendik’ten itibaren İstanbul’a varıyor. Pendik dâhil olmak üzere Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı duraklarından geçerek İstanbul yolculuğu tamamlanmış oluyor. Umuttepe’den çarşıya inen biricik 33’ü kullanarak trene erişim sağlayabilirsiniz. 50 dakika süren İstanbul, 19 TL’ye geliyor.

ÖZEL FİRMALAR

Hiç maceraya gerek yok derseniz direkt terminale uğrayıp 40-70 TL arasında değişen bilet fiyatlarıyla, tertemiz İstanbul’a varırsınız. En az iki en fazla dört saat sürüyor. Gideceğiniz yere göre de otogarınız değişebilir. Anadolu Yakası için Harem Otogarı Avrupa Yakası için meşhur Esenler Otogarı’nı kullanacaksınız. Masrafsız ama bol riskli son bir yolumuz var o da otostop çekmek. Kumar oynamak gibi tamamen şans işi olduğundan hiç tavsiye etmiyoruz. Yine de siz bilirsiniz. Genç Açı olarak şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

Muhabir: Neslihan Karali, Sıla Keçe, Mustafa Yavaş, Zeynep Altuntaş

Galeri