Genç Açı ve Yerel Medya Buluşmalarının İkincisi Nokta Medya Oldu

Yapılan etkinlikte yerel basının önemi ve gazetecilik mesleği üzerine konuşuldu. Nokta Medya Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan, TV Yayın Koordinatörü Erkan Şen, Görüntü Yönetmeni Hilal Sarıyer, Spor Müdürü Erdem

Bu Gönderiyi Paylaş


  Yapılan etkinlikte yerel basının önemi ve gazetecilik mesleği üzerine konuşuldu. Nokta Medya Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan, TV Yayın Koordinatörü Erkan Şen, Görüntü Yönetmeni Hilal Sarıyer, Spor Müdürü Erdem Övünç, Editör İhsan Keskin, Ana haber Spikeri Ebru Şimşek, Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılay ve Sosyal Medya Koordinatörü Senem Koçman, Irmak Gölnar, Nurten Süleymanoğlu ile soru cevap yapıldı.  

KOÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri ve KOÜHA ekibinin katılımıyla Kocaeli’de faaliyet gösteren Nokta Medya’ya ziyaret düzenlendi. Ziyarette Nokta Medya ekibi ile öğrenciler bir araya gelerek yerel basın, gazetecilik eğitimi ve gazetecilik mesleği hakkında konuştu. Nokta Medya Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan, TV Yayın Koordinatörü Erkan Şen, Görüntü Yönetmeni Hilal Sarıyer, Spor Müdürü Erdem Övünç, Editör İhsan Keskin, Ana haber spikeri Ebru Şimşek, Yazı işleri müdürü Cansu Kızılay ve sosyal medya koordinatörleri Senem Koçman, Irmak Gölnar, Nurten Süleymanoğlu öğrenciler ile yakından ilgilenerek deneyimlerini paylaştı.

KOÜ İletişim Fakültesi mezunlarından olan Çalışkan, uzun zamandır gazetecilik yaptığını ve Nokta Medya’nın fiziki anlamda Kocaeli standartlarının çok üzerinde olduğunu söyledi. Medya kuruluşu hakkında bilgiler aktaran Furkan Çalışkan, televizyon, ajans ve gazete olarak faaliyet gösterdiklerinden ve sadece Kocaeli’ye değil ülkenin her yerine hitap edebilecek yayınlar ve içerikler ürettiklerinden bahsetti. Meslekte nasıl kalıcı olunur sorusuna yanıt veren Çalışkan "Kalıcı olmanın yolu kişiden geçer. Gazeteciliğin kaynağı insandır. İnsanlarla ilişkin kolaylaşıp sevilme ve güven hissi artıkça meslekte kalıcı bir hale geliyorsunuz." dedi. Gazetecilik meslek pratiklerinin dönüşüme uğradığının altını çizen Çalışkan "Yeni medya kurumlarında çalışmayı düşünen öğrencilerin çok yönlü olması gerekiyor. En başta sosyal medyayı tanımanız lazım. Öğrencilerin artık Photoshop bilmesi ve video kurgu programı öğrenmesi önemli." diye ekledi.

 GAZETECİLİĞİN İÇİNDE OLMAK

Mesleki anlamda öğrencilere tavsiyelerde bulunan TV Genel Yayın Yönetmeni Aslan "Girişimci olun. Özgüveniniz biraz yüksek olsun. Girdiğiniz yerde bir şeyleri kapmaya çalışın, öğrenmeye çalışın. Çünkü dışarısı çok acımasız." diyerek gazetecilik mesleğinde fark yaratıldığında başarılı olunabileceğini söyledi.

“İNSANLAR NE KADAR ÖZGÜRSE O KADAR GAZETECİDİR”

 Yerel basının medyadaki önemine değinen Spor Müdürü Övünç ise “Yerel medya bu işin okuludur.” dedi. Yerel basında yükseldikçe baskının artığını vurgulayan Övünç “İnsanlar ne kadar özgürse o kadar gazetecidir.” diye ekledi.

Yerel medya platformlarının iletişim fakültesi öğrencileri ve mezunları için avantajlarından bahsedilen ziyaretin sonunda öğrenciler Nokta Medya stüdyolarını gezerek uygulama alanlarını yakından görme fırsatı buldu.


Muhabir: Nisanur Karahan