İletişim Fakültesi'nde Coşkulu Mezuniyet

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2021–2022 Eğitim - Öğretim yılını tamamlayarak mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle kep attı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık bölümlerinden toplam 553 öğrenci mezun oldu.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin ev sahipliğini yaptığı törene; KOÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü İletişim Fakültesi bölüm başkanları, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve konuk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Dekan Prof. Dr. Nigar Pösteki, "Mezun olan gençlerin geniş düşünce ufkuna ve araştırmacı bir ruha sahip, küresel gerçekleri iyi okuyabilen, kendine güvenen özgürlükçü ve yapacağı işi küçümsemeden ona sahip çıkan bireyler olmasını umut ediyorum." sözleri ile öğrencilere başarılar diledi. Dekan’ın ardından konuşan Rektör Yardımcısı Ahmet Küçük, dünyamızda her alanda hızlı değişimler ile yeni meslek alanları ve teknolojiler hayatımıza girdiğini bunun en büyük sebebinin ise bilgi olduğunun belirtti. Bilgiyi elinde tutanların ise dünyayı da elinde tutuğunu ifade eden Küçük "Bu gün en çok tercih edilen üniversitelerden biri olan Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz ama meslek etiğinden ve ilimin yolundan şaşmayın." diyerek öğrencilere tavsiyede bulundu. Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Fakülte öğretim üyelerinin beş bölümden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerini vermelerinin ardından “İletişim Andı”nı okuyan genç iletişimciler keplerini havaya fırlattı.


Dereceye giren öğrenciler:


Fakülte birincileri Ayşenur Arslan ve Merve Akyüz

İkincisi Büşra Nur Çakır

Üçüncü ise Sinem Şenen        

Bölümlere göre dereceye giren öğrenciler ise şöyle:

Gazetecilik Bölümü

Örgün Öğretim: Dicle Gedikoğlu, Hilal Dursun ve Dılnaz Mantomeova
İkinci Öğretim: Ahmet Aydın, Aliye Gökcük, Engin Atalay

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Örgün Öğretim: Sinem Çeren, Amine Yılmaz, Mihran Koca

 İkinci Öğretim: Hilal Canlı, Mücait Tayip Çetin, Beyza Nur Caner

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Örgün Öğretim: Maria Moustafa, Aleyna Taşdemir, İlayda Karel

İkinci Öğretim: Ayşenur Arslan, Nurcan Sever, Arda Utkun

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

Örgün Öğretim: Büşranur Çakır, Muhammed Fatih Arıcı, Ezgi Nur Akay

Reklamcılık Bölümü

Örgün Öğretim: Merve Akyüz, Rabia Kadal, Çağlın Kılıç

Muhabir: Kumsal Yürek- Benah Okat- Ece Özacar