Simülasyondan Gerçek Meclise

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ombudsman Kulübü tarafından, üniversite öğrencilerine meclis deneyimi yaşatmak amacıyla Meclis Simülasyonu etkinliği düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi’nin (HİT Atölye) Medya Sponsoru olarak yer aldığı Meclis Simülasyonu etkinliğinin açılışı KOÜ Hukuk Fakültesi’nde gerçekleşti. Öğrencilerin gerçeğini aratmayacak şekilde partilere ayrılmaları ve kanun tekliflerini görüştükleri eş zamanlı toplantılar yaptıkları simülasyonda, Adalet Komisyonu, Anayasa Komisyonu, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu kuruldu. 4 gün boyunca Hukuk Fakültesi ve Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde süren etkinlik sonunda simülasyonda kabul edilen kanun teklifleri, öğrenciler tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak. 

GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ BİR ARADA

Meclis Simülasyonu etkinliğinde açılış konuşması yapan Ombudsman Kulüp danışmanı Prof. Dr. Müslüm Akıncı, "Karşımda yarının milletvekilleri, devlet başkanları, üst düzey yöneticileri bulunuyor.” ifadelerini kullandı. Meclis Simülasyonu etkinliğinin geleceğin milletvekillerine yol göstereceğini söyleyen Akıncı, salonda bulunan gençlere seslenerek, “Sizler, yarının Türkiye’sini inşa edeceksiniz.” dedi. Konuşmasında farklılıkların zenginliğine vurgu yapan Akıncı, “Görüş ve düşüncelerin farklı olması idealdir. Önemli olan çoğunluklar içerisinde farklılıkları koruyarak saygı ve eşitliği kurmak ve devam ettirmektir.” diye belirtti.

 

PANDEMİNİN ARDINDAN İLK SİMÜLASYON

Açılış töreninde konuşan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seydi Çelik böyle bir organizasyon içerisinde yer aldığı için heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, “Bu topraklarda meclis 12 bin yıl önce kuruldu.” dedi ve sözlerine dünyada ilk kez bir kurtuluş mücadelesinin meclis tarafından yapıldığını vurgulayarak devam etti. Pandemi nedeniyle 2019 yılında yapılması planlanan Meclis Simülasyonu etkinliğini yapamadıkları için üzgün olduğunu söyleyen Ombudsman Kulübü Eşbaşkanı Hakan Alemdar, “Bu organizasyonu hayata geçirmenin ekip olarak haklı gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Kulübün Eşbaşkanı ve simülasyonun Divan Başkanı Merve Bilgin, “Ayrı insanlar, aynı masadalar” diyerek simülasyonun birleştirici etkisine vurgu yaptı.