Türk'ün Sesi Türküler

Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, ‘Gençleşen Türküler’ konseri ile Kocaeli Üniversitesi Bahar Şenliklerine renk kattı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve Şef İsmet Ünsal yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, Bahar Şenlikleri kapsamında Türk Halk Müziği konseri düzenledi. Akademi ve idari personel ile öğrencilerden oluşan Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu konseri Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YÖRESİNDEN TÜRKÜLER 

Halk Dansları Kulübü öğrencileri Türk Halk Müziği Topluluğu'na eşlik etti. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, yurdumuzun dört bir yöresinden birbirinden değerli türküler seslendirildi. KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren’in de sürpriz yaparak bir türkü seslendirdiği konser, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Konser sonunda Şef İsmet Ünsal’a çiçek takdim eden ve bu güzel konser için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Bizlere buram buram Anadolu’yu getirdiler. Sevgiyi, hasreti, özlemi getirdiler. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.” dedi.

                                                                                                                                                              

Muhabir: Enes Deniz   

Fotoğraf: Rabia  Aktaş