KOÜ’de Akademik Giysi Töreni Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) 2021-2022 Öğretim Yılı Akademik Giysi Töreni, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

72 öğretim üyesinin profesörlük, 150 öğretim üyesinin doçentlik, 64 öğretim üyesinin de doktor öğretim üyesi unvanı aldığı akademik giysi töreninde akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri cübbe giydi. Bilimsel başarı gösteren akademisyenlere de yayın teşvik ödülleri takdim edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Devlet Konservatuvarının müzik dinletisi ile devam etti. Törende, KOÜ İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Doç. Dr. Aysel Çetinkaya, Doç. Dr. Gamze Yetkin Cılızoğlu, Doç. Dr. Zeynep Varlı Gürel, Doç. Dr. Mert Gürer ve Doç. Dr. Banu Küçüksaraç da törende cübbe giydi. 

BİLİME VERİLEN DEĞER

Törenin açılış konuşmasını yapan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, akademik ve bilimsel başarı gösteren akademisyenleri tebrik etti. Bir akademisyenin akademi eğitiminin başladığı andan itibaren, topluma, dünyaya ve insana dair önemli bir sorumluluğu bulunduğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Akademisyenlik yalnızca bir meslek grubu ya da çalışma alanı değildir. Akademisyenler olarak, gündelik sorun ve telaşlarımız, idari olarak üstlendiğimiz vazifeler her ne olursa olsun, ortaya bilimsel bir eser koymak her zaman ilk planda yer almıştır. Akademi biçim ve yapı olarak her ne kadar batı felsefesi kökenli olsa da, bilimin ve ilmin anavatanı olan bu coğrafyada, kadim kültürümüzün beşiğinde bilime verilen değer hiçbir toplumla kıyaslanamaz.” ifadelerini kullandı. Millet olarak geçmiş tarih notlarımızın bunun açık ispatı olduğunu vurgulayan Rektör Hülagü, gerçekleştirilen tören için, bilimsel sorumluluk ve mevcudiyet noktasında kat edilen başarının hem takdiri olduğunu hem de aileler ile beraber yaşanılan özel bir gün olduğunu dile getirdi. Tören ve cübbe giyme gününün öneminden bahseden Hülagü, günün anlamı için akademisyenlerin uykusuz geçirilen ve ailelerinden çaldıkları zamanın çıktılarını yine sevdikleriyle paylaştıkları gururlu bir an olduğunu belirtti.  

POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRME

Kocaeli Üniversitesi’nin hedefinin dikey büyümeye odaklandığını söyleyen Prof. Dr. Hülagü, “En kısa sürede araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizde atılımlar yaparak Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversiteleri arasına sokmak en önemli gayelerimizden biridir. Bu çerçevede de bizleri bu noktaya taşıyacak en önemli aktiviteler olan araştırma, geliştirme ve bilimsel çalışma faaliyetlerinin takdir edildiği akademik giysi töreninde gündeme almanın çok önemli olduğu inancındayım. Bugün akademik gelişme kaydeden hocalarımız, bu faaliyetlerini artan bir hızla sürdürürse en kısa zamanda hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.” dedi. Kocaeli Üniversitesi’nin olağanüstü bir insan gücü ve yetişmiş bir kadrosu olduğunu ve bunu destekleyen imkânlarının bulunduğuna inandığını dile getiren Hülagü, “Potansiyelimizi harekete geçirme konusunda yakın zamanda daha doğru ve kararlı adımlar atarak daha önemli başarılara imza atacağız.” şeklinde konuştu.

GÖNÜL VE EYLEM BİRLİĞİ

Akademisyenlere hitap eden Prof. Dr. Sadettin Hülagü: “Toplumda son derece prestijli bir yere sahip olan mesleğimizi ve yaşam biçimimizi yüceltmek adına tüm üniversite olarak gönül ve eylem birliği içerisinde olmamızı içtenlikle temenni ediyorum. Bugün kutladığımız akademik başarılarımızın toplumumuzun geneline yayılmış, refahına destek vermiş, sosyal projelerle taçlandırılmış olması bu eylem birliğinin odak noktası olmalıdır. Bu vazife bize; vatanını anne, devletini baba, milletini kardeş bilen kadim kültürel geleneğimizin armağanı, sonraki kuşaklara ise en büyük mirasımızdır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından 2020 ve 2021 yıllarında Web Of Science İncites'ta yer alan, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında en çok yayın yaparak ilk 3'e giren akademisyenlere yayın teşvik ödülleri verildi. 72 öğretim üyesinin profesörlük, 150 öğretim üyesinin doçentlik, 64 öğretim üyesinin de doktor öğretim üyesi unvanı aldığı akademik giysi töreninde akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri cübbelerini giydi. Kocaeli Üniversitesi 2021-2022 Öğretim Yılı Akademik Giysi Töreni aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Törene Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, rektör yardımcıları, senatörler, davetliler, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Muhabir: Hülya Altıntaş