TOGG Gemlik Fabrikası açıldı

TOGG Gemlik Fabrikası'nın açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirildi. Açılışta TOGG'un ilk yerli aracı banttan indirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu)’un üretiminin yapılacağı Gemlik Fabrikası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen törenle açıldı. Açılışta ilk yerli otomobil de banttan indirilerek Cumhuriyetin 99. yılında gösterime sunuldu. Açılışa birçok önemli isim katılım sağladı. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş açılışta yaptığı konuşmada Gemlik Fabrikası'nı yeniliğin çekirdeği olarak tanımladı.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, uzun süredir beklenen proje için 1.8 milyon Euro yatırım yapıldığını ve üretim sonuna kadar bu yatırımın 3.5 milyon Euro’ya çıkacağını dile getirdi. Karakaş, “4 bin 500 direkt olmak üzere 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Güçlü Türkiye için güzel bir proje oldu.” ifadelerini kullandı.

   

İŞTE TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

C SUV modelleri ile piyasaya sürülecek olan TOGG otomobilinin 2 çeşit bataryaya sahip olacağı, bu bataryaların yerli şarj istasyonu TRUGO ile 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj olabileceği ve bataryaların menzilinin 300 km ve 500 km olduğu bildirildi. Ayrıca otomobil içerisinde 7 hava yastığının bulunduğu ve koruma önemleri ile testlerden 5 yıldız alınmasının beklendiği bilgisi edinildi. Türkiye'nin renkleri ile tasarlanan otomobil ilk olarak Anadolu'yu simgeleyen kırmızı rengiyle görücüye çıktı. Otomobilin Gemlik'i simgeleyen mavi, Oltu'yu simgeleyen siyah, Kula'yı simgeleyen gri, Kapadokya'yı simgeleyen bej ve Pamukkale'yi simgeleyen beyaz renklerinin de olduğu öğrenildi. Şubat ayında fiyat listesi açıklanacak olan TOGG otomobilin 2023 yılının nisan ayında ise yollara çıkması planlanıyor. 


GEMLİK FABRİKASI'NIN DETAYLARI

1.2 milyon hektar alanı üzerine kurulan fabrikanın 230 bin hektarı kapalı alan olarak düzenlendi. Fabrikanın içerisinde 1.6 km’lik test pisti olduğu ve 200’e yakın robot bulunduğu öğrenildi. Çalışma alanı olarak 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın yılda 175 bin adet otomobil üreteceği planlanıyor.


Muhabir: Sıla Keçe, Umut İşgören