İletişim Fakültesi’nde “Tasarım Serüveni Söyleşisi” gerçekleştirildi

Reklamcılığı ve tasarımcılığı anlatmak için İletişim Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğin konuşmacısı Tasarımcı ve Yönetmen Cüneyt Şekerci oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

 Tasarımcı ve Yönetmen Cüneyt Şekerci, “Zamanımızda dijital ajanslar ve hibrit ajanslar daha ön planda, konveksiyonel ajansların önemi modern çağda azalmış durumda.”  sözleriyle geçmiş ve şimdiki meslek koşullarının farklılıklarına değindi. “Yeterince yaratıcı olursanız bu sizi öne geçirir.” diyen Şekerci, reklamcılıkta yaratıcılığın yerinin üçte bir olduğunu belirtti.

REKLAMCILIĞIN PÜF NOKTALARI

Konuşmasını interaktif gerçekleştiren Şekerci, öğrencilere üç soru yöneltti. Konuşmacılara bir desimetrenin kaç milimetre olduğunu ve konuşmacıların hangi tasarımcıları beğendiğini soran Şekerci, konuşmacılardan on saniye içinde bir masa çizmelerini istedi. Şekerci bu sorulara farklı cevaplar verenlerin daha yaratıcı olduğunu göstermek amacıyla bu soruları sorduğunu belirtti. Konuşmada geçmişte yayınlanmış önemli reklamların olduğu bir sunu da gerçekleştirildi. Reklam yaparken hedef kitleyi göz önünde bulundurmak gerektiğini vurgulayan Şekerci, göstergebiliminin meslekte çok önemli olduğunu söyledi. Şekerci “Sözel veya görsel olarak iletişim dilinizi geliştirmelisiniz.” önerisinde bulunurken reklamcılıkta önemli olanın marka adını duyurmak olduğunu belirtti. 

 

Muhabir: İbrahim Özçetin, Halise Kardaş

Fotoğraf: Cansu Gülizar Hacıyakupoğlu