Kocaeli’de yurtlar arası satranç turnuvası yapıldı

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kocaeli Satranç İl Temsilciliği'nin organize ettiği KYK Satranç Turnuvası, 13 Aralık'ta Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Turnuva direktörü Ahmet Açıkgöz, Başhakem Gökhan Ulutaş, diğer hakemler Halil Kiren ve Özgün Anık yönetiminde etkinlik başladı. 6 saat süren turnuva 5 oturumda gerçekleşti. Turnuvada kızlar ve erkekler ayrı kategorilerde yarıştı. İlk oturumda turnuva yurtlar içerisinde düzenlenirken, turnuvayı kazanan öğrenciler bir sonraki aşama olan Yurtlar Arası Satranç Turnuvası'na katılmaya hak kazandı.

TURNUVAYA 32 YARIŞMACI KATILDI

Turnuvada ilk dörde giren yarışmacılara ödül verildi. Kıyasıya mücadele ile geçen beş turun ardından kızlarda birinci, üç puan ile Şerife Gelin Yurdu'nu temsil eden Asude Ünal oldu. İkincilik Samiha Ayverdi Yurdu'ndan Rümeysa Beyza Esen, üçüncülük Zekiye Gündoğdu Yurdu’ndan Fatma Nur Kaya, dördüncülük ise yine Zekiye Gündoğdu Yurdu'ndan Başak Kazan’ın oldu.

Erkeklerde birinci dört puan ile Gazi Süleyman Paşa Yurdu'nu temsil eden Hasan Kaya oldu. İkincilik Gazi Süleyman Paşa Yurdu'ndan Nevzat Kaan Cömert, üçüncülük Gebze Yurdu'ndan Ali Rıza Şekerci ve dördüncülük ise Gölcük Yurdu'ndan Enes Tekin’ in oldu. Dereceye giren öğrencilere madalya verildikten sonra turnuva sona erdi.

Muhabir: Zeynep Gümüş

Fotoğraf: Zeynep Gümüş