Reklamcılık bölümü öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe Cihan Kavaklıpınar katıldı

Reklamcılık bölümü öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe Cihan Kavaklıpınar katıldı

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen seminer CİAN Reklamcılık Ajansı kurucusu Cihan Kavaklıpınar'ın katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Seminer Reklamcılık Bölümü öğrencisi Beyza Kutlu moderatörlüğünde başladı.

Kavaklıpınar, reklamcılığın olmazsa olmazının merak ve tutku olduğunu, iş hep aynı olsa da sorumluluğun yıllar geçtikçe büyüdüğünü dile getirerek sözlerine başladı. Reklamcılık sektöründe işe alımlarda özgeçmişin yeterli olmadığından bahseden Kavaklıpınar, “Kreatif direktörlere kendimi nasıl iyi ifade edebilirim diye düşünün. Kendinizi doğru anlatın. Görüşme esnasında karşı tarafı tavlayın.” dedi. Kavaklıpınar, “Doğru insanları bulun ve bu insanlarla iletişimde kalın. Onlardan tavsiye almaktan çekinmeyin. Kendinize hedefler belirleyin.” diyerek öğrencilere tavsiyeler verirken “Fikirlerinize aşık olmayın. Çünkü fikirleriniz o kadar iyi olmayabilir” diyerek de uyarıda bulundu.

“Prodüksiyon olarak eksiğiz”

Kavaklıpınar Türkiye'de reklamcılık sektörünün benimsenmediğinden yakınarak "Ülkede güzel fikirler, sloganlar çıkıyor ama bu coğrafyada reklamcılık yaparken tasarım yapmayı unutuyoruz. Prodüksiyon olarak çok eksiğiz.' dedi.

Muhabir: Şehriban Ağca

Galeri