Ustaların Eserleri İzmit’te

Ara Güler ve Yıldız Moran gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı “Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi” sanatseverler ile buluştu

Bu Gönderiyi Paylaş

Eski İstanbul temalı sergi, fotoğraf severlerle buluştu. İlki İstanbul’da gerçekleştirilen serginin ikinci durağı İzmit oldu.  Birbirinden değerli sekiz fotoğraf sanatçısının eserlerinin yer aldığı sergiye Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi ev sahipliği yaptı. İçlerinde Ara Güler’in eserlerinin de bulunduğu sergide toplam 35 eser halkın gösterimine sunuldu.

Eski İstanbul Fotoğrafları Yer Alıyor

İstanbul’un 1950-1960 yıllarına ait fotoğrafların yer aldığı serginin küratörlüğünü fotoğrafçı Esat Yargıcı üstlendi.  Eserlerin çoğu hakkında bilgi veren Yargıcı, İstanbul’un hafızası dediği Ara Güler’in 60 yıl boyunca İstanbul fotoğrafları çektiğini söyledi.

Tamer Levent İzmitlilerle Buluşacak

İzev Vakfı yararına gerçekleşen serginin altıncı gününde ünlü oyuncu ve oyun yazarı Tamer Levent İzmitlilerle buluşacak. Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran’ın eserlerinin yer aldığı sergi 24 Ekim’e kadar devam edecek. 

Muhabir: Buse ÖZCAN ve Şevval ÖZKAR