KOÜ'de Teknoloji Zirvesinde Son Gün

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü ve Otomotiv Mühendisliği Kulübü tarafından gerçekleştirilen Tecnovac-21 etkinliği kapsamında, bugün son oturum düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Tecnovac-21 etkinliğinde öğleden sonraki oturumda Altınay Robot Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Eren, ve Roketsan Proje Yöneticisi Emrah Özdemir konuk olarak katıldı. Gerçekleştirilen panelde, robot teknolojisi ve roket yapımı hakkında bilgi verildi.



"2030 YILINDA MİLYONLAR ÜSTÜNDE ROBOT GÖRECEĞİZ."

Her yıl dünyada satılan robot satışının 400 bin civarında olduğunu belirten Eren, " 1993 yılında ilk robot yapımını hayata geçirmeye çalıştık, fakat şartlar izin vermedi. Şimdilerde yaklaşık 200 çalışanımızla süreci düzgün bir şekilde ilerletmeye çalışıyoruz. Ülkemizde bulunan robot sayısı ise yılda 2 bin civarında üretiliyor. 2030 yılında ise dünyada milyonlar üstünde robot göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"OTOMOTİV DEPOLAR VE ARAÇLAR SAYESİNDE POPÜLASYON ARTTI."

Hem teknolojinin ilerlemesi hem de yavaş yavaş robotların hayatımıza katılması, robotlara olan ilgiyi de arttırdı. Robot teknolojisinin ilerlemesiyle birçok sektörde ilginin arttığını ve işleyişin hızlandığını ifade eden Eren," Firmalar için doğru üretimi sağlamak kendileri için de önemli. Otomotiv depolar ve araçların da bizim teknolojimizden faydalanmaları popülasyonu arttırdı." dedi.

"KİŞİSEL GELİŞİM VE EKİP ARKADAŞLIĞI"

Roketsan Proje Yöneticisi Emrah Özdemir, gerçekleştirilen panelde son konuşmacı olarak yer aldı. Konuklara daha çok kişisel gelişim ve ekip arkadaşlığı hakkında bilgilendiren Özdemir, " Proje aşamasında, tartışmalar konusunda iletişime açık olmak ve toplu hesap verebilmek oldukça önemlidir. Bir projeyi hayata geçirirken en önemli etkenler bunlardır." ifadelerini kullandı.

Projenin planlanma kısmında hedef kaynaklarının önemini vurgulayan Özdemir, " Her zaman bir hedefiniz olmalı. Bu hedefin net, ölçülebilir, ulaşılabilir ve ilgi uyandırmalı. Hedefinizi yakın, orta ve uzak olarak düzenlenmeniz size avantaj getirecektir." dedi.

Muhabir: Cansu Hacıyakupoğlu, Burak Yılmaz, Engin Atalay, Hatice Aksu.