Reklamcı Oğuz Atlıman: "Reklamda ilk ve hızlı olmak önemli"

Reklamda izleyiciyi etkileyebilmenin öneminden bahseden Atlıman, reklamda kullanılan her saniyenin çok kıymetli olduğunu reklamcılık öğrencilerine aktardı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Karbonat Reklam Ajansı’nda Kreatif Direktör pozisyonundaki Oğuz Atlıman Kocaeli Üniversitesi’nde Reklamcılık öğrencileriyle buluştu. Koraj Atölye’nin düzenlediği etkinlikte Atlıman, yaptığı işlerden ve sektörün yapısından söz etti. Aynı zamanda reklamcılık öğrencilerine tavsiyelerini aktardı.

Deneyimlerini reklamcılık öğrencileriyle paylaşan Atlıman, yapılan bir reklamda ilk olmanın öneminin büyük olduğunu ve ilk olmak içinde hızlı olmak gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra Atlıman, reklamı yapılan ürünü ilk saniyelerde ekranda göstermemeye özen gösterdiğini bunun sebebinin ise izleyicileri ekranda tutmanın önemli bir nokta olması olarak anlattı.

Reklam içerikleri çok kısa olmasına rağmen etkileyici ve akılda kalan içerikler barındırıyor. Yapılan reklamın kısa süre içerisinde izleyiciye çok şey anlatması gerektiğini söyleyen Atlıman, şunları kaydetti:

“Reklamda anlatabileceğimiz kadar çok şey anlatmamız gerekiyor. Bunun için sürekli olarak çalışıyorum, yazdığım şeyi daha kısa bir zamanda nasıl anlatabilirim diye. Çünkü reklamda her saniyenin ayrı bir önemi var. Televizyonda reklam yapmak gerçekten astronomik boyutlarda pahalı bir iş olduğu için her saniye çok kıymetli. Dijitalde ise bu durum geçerli değil çünkü televizyona göre dijital medya çok daha ucuz.”

Sunumunu ve konuşması sona erdikten sonra Atlıman, reklamcılık öğrencilerinin sorularını cevapladı ve etkinlik sona erdi.