İklim Konusu Politiktir

Kocaeli Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı çalışmaları kapsamında, Çevre Şurası açılışı Kongre Merkezinde gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Çevre Şurasının açılışana Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katıldı. Etkinlikte konuşan Büyükakın, "İklim konusu, bilimsel bir meselenin ötesinde politik de bir mesele." ifadelerini kullandı.


Programın açılışında konuşan başkan Büyükakın, " Aslında iklim değişikliği konusu son akademik çalışmamla ilgiliydi. Başkan olarak değil de akademisyen olarak konuşmak istiyorum. Bilimsel bir meselenin ötesinde politik de bir mesele. Dünya neleri yapması gerektiğini biliyor, fakat yapılmaması politik olarak uygulanabilir olmayışıdır." dedi.

Evrene bakış açımızın değişmediği sürece küresel ısınmadan çok bahsedeceğimizi söyleyen Tahir Büyükakın," Biz araba endüstrisinde bazı standartlar getiriyoruz, peki gemileri kimse konuşuyor mu? Gemi motorlarının arabalara kıyasla daha fazla emisyon yaptığını kimse bilmiyor." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜNDEMLERİNDEN BİRİSİ ÇEVRE SORUNU"
Kocaeli'ye daha fazla değer katılması gerektiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Dünyanın en büyük gündemlerinden birisi çevre sorunu. Bu sorun kapsamında çevre şurası etkinliğini düzenlemek oldukça önemli. Çevre Şurası'nın gurur duymaya vesile olacağını düşünüyorum." diye konuştu.
Son olarak kürsüye çıkan gazeteci ve doğa aktivisti Güven İslamoğlu, Kocaeli'nin muhteşem bir doğasının olduğunu ve körfezinin ilgi çekiciliğini vurguladı.
Muhabir: Buse Özcan, Göktuğ Er ve  Atakan Başaran