Kızılay'da Küçük Yardımlar Büyük İşler Demektir

Türk Kızılay Haftası, herkese umut olmaya devam ediyor

Bu Gönderiyi Paylaş

Birçok gönüllüyü aynı çatı altında toplayan Türk Kızılay’ı sadece kan bağışı değil afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım alanlarında da faaliyetlerini sürdürüyor. Kızılay görevlisi Dr. Abduljalil Karimi, ihtiyaç sahiplerine kan vermenin onlar için büyük faydası olduğundan bahsetti.

Kızılay, haftanın belli günlerinde caddelerde, öğrenci yurtlarında, üniversitelerde ve kendi merkezlerinde olmak üzere gece-gündüz hizmet vermeye devam ediyor. Biz de Genç Açı ekibi olarak Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde stant açan Kızılay ekibini ziyaret edip,  Dr. Abduljalil Karimi ile verimli bir röportaj gerçekleştirdik.

KAN BAĞIŞI KORKULACAK BİR ŞEY DEĞİL

Karimi, “18 yaşını dolduran tüm bireyler ve 60 yaşına gelene kadar herkes, belirli kronik hastalıklar dışında kendini iyi hissediyorsa, hem kadın hem erkek kan bağışında bulunabilir. Bir öğün yemek yemek, bol sıvı tüketmek ve kişinin vücudundan aldığımız kan miktarı kişisel sağlık konusunda herhangi bir sorun oluşturmaz. Bu konuda korkusu olan kişiler kan bağışı yaparak korkularını yenebilir.” dedi.

BİR TORBA KAN, 3 CAN

Karimi, kan bağışının herhangi bir zararı olmadığını, daha çok faydaları olan önemli bir sosyal faaliyet olduğunu vurguladı. Karimi, “Üç ayda bir yapılan kan bağışı kan hücrelerinin yenilenmesine fayda sağlarken yapılan bir kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarıyor. Her yapılan bağış için, bağış yapan kişi adına bir fidan dikiliyor. Bu sayede kan bağışı yapanların oranı gitgide artmaya devam ediyor.” diyerek ifadelerini sonlandırdı.

Muhabir: Cansu Hacıyakupoğlu, Ömer Faruk Demira, Ece Nur Öztürk