Kocaeli’nde Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer

Doğası gereği birçok güzelliği içinde barındıran Kocaeli'nin gezip görülebilecek yerlerini sizler için derledik

Bu Gönderiyi Paylaş

Sanayi sektörünün yanı sıra doğal güzellikleri ile de öne çıkan Kocaeli’mizin farklı ilçelerinde bulunan, yerel halkın ve turistlerin tercih ettiği yerlerin birkaçını sizler için listeledik. Sevgilinizle, eşinizle, ya da ailenizle gezebileceğiniz doğal, sakin ve bol manzaralı yerleri gelin hep beraber keşfedelim...



SEKAPARK’I KEŞFEDİN. SAHİLİN TADINI ÇIKARIN

Şüphesiz Kocaeli denildiğinde akla ilk gelen yer Sekapark oluyor. Bunun nedeni dünyanın en büyük kent parklarından biri olması olabilir. Şehrin gözbebeği de diyebileceğimiz Sekapark, arkadaşlarınızla çimlerde oturup gün batımının tadını çıkararak piknik yapılabileceğiniz en güzel yerlerden birisidir. Tramvay kullanarak rahatlıkla gidebileceğiniz parkın ikinci etabı da yıllar sonra açılmıştır. Birinci etap ile ikinci etap arasında müzik eşliğinde martı veya bisiklet kullanmak eğlenceli bir aktivite olabilir. Şehirde birçok konserin yapıldığı uçurtma tepesi ilk etabın en işlek alanı diyebiliriz.




YUVACIK BARAJI YÜRÜYÜŞ YOLU İLE MANZARANIN TADINI ÇIKARIN

Yuvacık Barajı iki büyük derenin birleştiği vadide, Yuvacık Beldesi yakınlarında inşa edilmiştir. Eşsiz doğa manzarası ile büyüleyen yürüyüş parkuru herkes için uygun mesafelerde planlanmıştır. Parkur içinde eğer ben bu kadar yürüyemem, yorulurum ama manzarayı da görmek isterim, derseniz diye bol bol dinlenme alanları bulunmaktadır. Yürüyüşten sonra kamp sandalyeniz ve masanız ile Yuvacık Barajı manzarasına karşı güzel bir piknik yapmaya ne dersiniz?


 

AYRI GEZEGEN CAM TERAS’TA BOL BOL TEMİZ HAVA ALIN

Türkiye’nin en büyük cam terasının Kocaeli Kartepe’de olduğunu biliyor muydunuz?  Bu cam terastan Sapanca Gölü'nü ve eşsiz dağ manzarasını, ayaklarınızın altında kalan dere sesi eşliğinde izleyebilirsiniz. Yükseklik korkunuz varsa çıkmamanızı tavsiye ederiz.



GÜZEL FOTOĞRAFLAR ÇEKİLEBİLMEK İÇİN; MAŞUKİYE

Yaylaları ve şelalesi ile bilinen Maşukiye, ulaşımı biraz zor olsa da Kocaeli ’ye gelindiği zaman mutlaka ziyaret edilen yerlerden birisidir. Çeşitli spor aktiviteleri yapabileceğiniz yerlerin yanı sıra sosyal medyada paylaşabileceğiniz fotoğraflar için güzel manzaralı alanlar bulabilirsiniz. Temiz hava karnı acıktırır, diyen annelerimizi haklı çıkarıp sizlere Maşukiye’nin leziz balığını da tavsiye ederiz.


DOĞA İLE İÇ İÇE; ORMANYA

Sizler için son olarak pazartesi günleri hariç her gün halkın ziyaretine ücretsiz bir şekilde açık olan ve içinde 61 farklı türden yüzlerce hayvanı barındıran, eşsiz güzellikleriyle sevdiklerimizle vakit geçirebileceğimiz bir kent ormanını tavsiye ediyoruz. Bu doğa harikası orman aynı zamanda Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Karavan, çadır kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurlarını içinde barındıran ormanda piknik yapabileceğimiz masalar da mevcut.



 İZMİT ÇARŞI’DA TURLAMAK

Evet! İzmit çarşı denildiğinde akla gelen ilk yer Yürüyüş Yolu olmuştur. Bunu neden buraya yazdılar dediğinizi duyar gibiyiz ama kuşlardan kaçarak Fethiye caddesine kadar ulaşamadıysanız ben İzmitliyim diyemezsiniz. Öğrenciler için birçok kafe ve giyim mağazasının olduğu cadde alışveriş için sıklıkla tercih edilir. Fethiye Caddesi hiçbir zaman amaç olmamıştır. İzmit genci için her zaman araçtır, ya bir yere giderken içinden geçilir ya da turlanır. Hazır buraya kadar gelmişken mazgala bakan köpeğimiz ASO’nun yanına bir uğrayın deriz.

Muhabir; Buse Özcan, Şevval Özkar

Galeri