Eğlence ve Öğreti: Media Talks’21

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Liderlik Kulübü’nün düzenlediği ‘Media Talks’ etkinliğine ev sahipliği yaptı

Bu Gönderiyi Paylaş

Her sene Liderlik Kulübü tarafından gerçekleşen ‘Media Talks’21’ etkinliğine, bu yıl 2018 MasterChef şampiyonu Uğur Kardaş, "Düğün Dündü, Bugün Bugün" tiyatro oyunun sevilen oyuncuları Melis İşiten ve Sarp Bozkurt konuk oldu. Öğrencilere, alanlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan konuklar, yaşadıkları tecrübeleri aktardı. Birbirinden renkli isimlerin sahne aldığı söyleşi, seyircilere eğlenceli anlar yaşattı.

BAŞARI İÇİN ÖZGÜN VE ÖZGÜR OLUN

Söyleşinin ilk konuğu olan Uğur Kardaş, meslek hayatındaki olumlu ve olumsuz deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Kardaş, “Gerçekten başarmak istiyorsanız, özgün ve özgür olun.” dedi. Lider olmak için hangi özelliklere sahip olunmalı sorusuna, “Sert olmak zorundasınız.” yanıtını veren MasterChef şampiyonu Kardaş, “İşi iyi yapın ama yöneticiliği de öğrenin ve yakınlarınızla çalışmayın. Herkesle aranızda mutlaka mesafe olsun.” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN ‘BEN OLDUM’ DEMEYİN”

Katılımcılara bir işe başladıklarında en iyisini yapmayı hedeflemeleri gerektiğini vurgulayan Kardaş, “Bir hedefiniz olsun. Bu hayatta, hedefinize göre hamle yapıyorsunuz, ona göre ilerliyorsunuz. Kendi işinizin öncüsü olun, yaptığınız her şeyi kimliğiniz haline getirin. Özel imzanız olsun. İnsanlar arkanızdan konuşuyorsa bilin ki doğru yolda ilerliyorsunuz. Ağladığınız gün, olduğunuz gündür. Hiçbir zaman ‘Ben oldum’ demeyin.” dedi.

HİSLERİMİZ TERCİHİMİZ

Enerjik olmasıyla dikkat çeken oyuncu Melis İşiten, “Pozitif olmayı ben tercih ediyorum. Bana göre insanların ruh hali, kendi seçimleridir.” dedi. İşiten, Bir kişinin aslında birçok insan olup tek bedende toplandığını belirtti. İşiten: “Birçok Melis var, herkes için aynı şeyi düşünüyorum. Bu yüzden asla yalnız kalmam. Hayatımdaki her yere vakit ayırıyorum. Çok yoruluyorum ama olmak istediğim yerdeyim.” ifadelerini kullandı.

HAYATTAKİ TEK GERÇEK İNSANLIK

Hayattaki tek gerçeğin insanlık olduğunu dile getiren İşiten, işin özünün insan sevmekle alakalı olduğunu vurguladı. Tiyatronun kendisini heyecanlandırdığını söyleyen oyuncu İşiten, tiyatroda her şeyin belirli olmasının kendisini beslediğini ifade etti. İşiten, “Dizi sektörünü sevmiyorum. Çok uzun prova süreçlerini seviyorum, tiyatro buna çok müsait.” dedi

BAŞARI HATADAN GELİR

Söyleşinin son konuğu ise oyuncu Sarp Bozkurt oldu. 23 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu belirten oyuncu, “Çıraklıktan geldim, okulunu okumadım. İlk zamanlarda arkada çalışmak bana çok fazla şey kattı.” ifadelerine yer verdi.

 

OYUNCULUK YALNIZCA KAMERA ÖNÜNDE YA DA SAHNEDE BİTMİYOR

"Komedi Dükkanı" ve "Sen Çal Kapımı" popüler projelerde yer alan Bozkurt: “İşimi çok severek yapıyorum. Zaten oyunculuk severek yapılabilecek bir meslek, neredeyse tüm zamanınız sette geçiyor, sevilmese katlanılacak bir durum değil. Oyunculuk yalnızca kamera önünde ya da sahnede bitmiyor. Aynı zamanda fotoğraf çektirmek, insanlarla iletişimde olmak da işimizin bir parçası.” dedi.

OYUNCULUKTA LİDERLİK

Oyunculukta liderlik olgusunun sanat anlayışını değiştiren kişinin rol modeliyle oluştuğundan bahseden Bozkurt, “Sektöre yeni bir soluk getiriyorsan ve kitleleri peşinden sürüklüyorsan lidersindir.” ifadelerini kullandı. Geçmişte yer aldığı "Komedi Dükkânı" programının senaryo mu doğaçlama mı olduğu sorusuna cevaben Bozkurt: “Gidip rastgele bir kıyafet alıyordum, yönetmenimiz Tolga Tamirci sen de çırak ol devamı gelir diyordu. Yönetmenin de bizim de tek bildiğimiz buydu.” yanıtını verdi.

Son olarak katılımcılara tavsiyelerde bulunan Bozkurt: “Gençlere yükselmek ve başarılı olmak istiyorsanız hata yapmaktan korkmayın. Hatta elinizden geldiği kadar hata yapın ve pişman olmayın.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Neslihan Karali, Ece Nur Öztürk