İletişim Fakültesinde Reklamcılık Günleri

Kocaeli Üniversitesi Reklam Ajansı (KORAJ) tarafından, Reklam ve Pazarlama Günleri kapsamında çevrim içi konferans gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Reklam Ajansı (KORAJ) tarafından, Reklam ve Pazarlama Günleri kapsamında gerçekleşen etkinliğe MUGO isimli markanın kurucusu Mustafa Namoğlu ve MUGO Pazarlama Müdürü Atahan Yılmaz konuk oldu. Mustafa Namoğlu katılımcılara tavsiyeler verirken: “Bir girişimci olmak istiyorsanız önce fikrinize aşık olmanız gerekir. Yoksa bu işin altından kalkamazsınız.” ifadelerini kullandı. Çevrim içi gerçekleşen konferansta sunuculuğu Ezgi Akay üstlendi. Keyifli bir sohbet tarzında gerçekleşen toplantıda, ana tema girişimcilik idi.

O KADAR KOLAY DEĞİL

Mustafa Namoğlu, Yeni Medya Akım Şirketi olan Kolay Değil’i kurarken para kazanmak gibi bir amacı olmadığını belirtti. Namoğlu, “Vaktimin çoğunu etkinliklerle, kendimi geliştirmekle ve işimle geçiriyorum. Bu yüzden ‘o kadar kolay değil’ sözünü çok kullanıyorum. Kolay Değil’in amaçlarından biri, bizim yaptığımız hataları başkalarının yapmasını engellemektir.” dedi. Bu şirketin reklam anlamında faydası olduğunu da belirten Namoğlu, “Girişimciliğe başlarken önemli olan sadece maddi imkan değildir. Kişinin bu işe girerken alt yapısı daha önemlidir. Biz elini taşın altına koyan cesur insanlarla çalışmak istiyoruz.” dedi.

HEM İŞ HEM HOBİ

Mikro Influencer Marketing çalışmasını yöneten Atahan Yılmaz, kolay empati kurulduğu için mikroların daha etkili reklam yaptığını söyledi. Yılmaz, “Benim işim aynı zamanda hobim. Bazen YouTube’dan bir şeyler öğreniyorum. Eğlenmek işin bir parçası ve güzel bir şey.” dedi. Aynı zamanda şirketteki müşteri sayısının artmasıyla beraber şirketteki sorunlarının da bağlantılı olarak arttığını söyledi. Pazarlama müdürü Atahan Yılmaz, “Ortaklıkta güven, şeffaflık ve düşündüğünü direkt dile getirebilme çok önemlidir.” dedi.

Muhabir:
Şevval Özkar , Kumsal Yürek