Girişim Başarısı Ve Riskler

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından, “Avrupa Birliği’nde Girişimcilik" isimli çevrim içi eğitim düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenen eğitim, Wgroup firmasından Oğuz Yüksel’in anlatımı ile gerçekleştirildi. Oğuz Yüksel girişimcilik alanında tavsiyeler ve bilgiler vererek bu alanda ilerlemek isteyen kişileri yönlendirdi. Sohbet tarzında ilerleyen eğitime katılımcılar da dâhil oldu.

RİSK ALMAZSANIZ BAŞARILI OLAMAZSINIZ

Oğuz Yüksel konuşmasına girişimciliğin bulunduğumuz dönemde çok önemli bir yer kapladığını belirterek başladı. Yüksel, “Girişimci risk almalı, risk almazsanız başarılı olamazsınız. Fırsatları kaçırmamalısınız, bol bol araştırma yapıp dinamizminizi yüksek tutmalısınız." dedi. Avrupa’nın bulunduğu coğrafya nedeniyle girişimcilik konusunda büyük avantajlara sahip olduğunu belirten Yüksel, “Avrupa’da iş kültürü ve kobilere destek oldukça fazla. Bunlar bir girişimci için önemli detaylar.” ifadelerini kullandı. 

GİRİŞİMİN GELİŞİM SÜRECİ

Girişimin gelişim sürecinden bahseden Yüksel, “Girişimcinin motivasyonu,  iş fikri, çalışma programı, ön değerlendirme, yapılabilirlik araştırması, iş modeli, iş kurmak ve işi geliştirmek.” şeklinde sıralayarak gelişim sürecindeki önemli noktaların bu maddeler olduğunu belirtti. Girişimin başarısı ve risklerinde üzerinde duran Yüksel, makro çerçevede ve finansman da bu ikisinin güçlü ve zayıf yönlerinin olduğundan bahsetti.

AVRUPA BİRLİĞİNDE GİRİŞİMCİLİK VE FONLAR

Girişimcilik Türkiye Politikası doğrultusunda, girişimciliğin büyüme aşamasında destek sağlayan hızlandırıcılar olduğunu belirten Yüksel,  Türkiye’nin  katılım sağladığı programların ise şu şekilde sıraladı: “Erasmus, Ufuk Avrupa, ESC, Sivil Koruma Mekanizması, Yaratıcılık, Gümrükler, Vergilendirme“ 

Muhabir; Buse ÖZCAN, Behiye Sude DOĞAN, Enes DENİZ



Galeri