İzmit Halkı 8 Mart’ı Sanat ile Kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sevinç Tokur Çiçek’in, ‘Varyasyon’ sergisi ile kutlandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün işbirliğinde düzenlenen Sevinç Tokur Çiçek’in, ‘Varyasyon’ adlı ahşap heykel sergisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Varyasyon sergisine Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün Canlı Heykel Performansı eşlik etti. 

Pandemiden önce de düzenlenen ve halk tarafından büyük ilgi gören sergi, 2 yıl sonra tekrar İzmit halkına açıldı. Sergide Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün Canlı Heykel Performansında hem dünya tarihi hem de Türkiye tarihinden önemli kadın figürleri yer aldı.

“KADININ GÜÇLÜ YANLARINI ÖNE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ.”

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Sergi de yer alan tarihteki sanatçı, siyasetçi ve bilim kadınlarının heykellerini sergileyerek gençlerin, bu kişilerin vizyonlarıyla hareket etmesini planlıyoruz.” dedi.

“KADINLAR GÜNÜNÜN ÖNEMİ İÇİN BÖYLE ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYORUZ.”

Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Başkanı Taha Berk Kaya, “Heykellerin, böyle anlamlı bir günde halkın ilgisi ve duyarlılığı bizi duygulandırıyor. Bu etkinlikte payı olan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 Muhabir: Benah Okat