‘Mevzu Kadınsa’ Başarılı Kadınları Konuk Etti

Genç Girişimciler Kulübü ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde, Genç Girişimciler Kulübü ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel  ‘Mevzu Kadınsa’ adlı program düzenledi. KOİDER kurucu başkanı Nilgün Yılmaz, "Kadınların işlere dâhil olmasının onları ekonomik olarak güce kavuşturacağını düşünüyorum. Aynı zamanda kadınlar, kadınlarımız ülke ekonomisi açısından da çok değerli bir yere sahip." dedi. 

“ELİ TOPRAĞA DÜŞMEYENİN YÜREĞİ YANMAZ. YÜREĞİ YANMAYANIN KALEMİ YAZMAZ.”

Girişimci Nardane Kuşçu, kadının yaratılışından ötürü çoklu düşünebildiğini, stratejisinin güçlü olduğu ve kadınların kendisini geliştirmesi gerektiğini belirtti. Kendi eğitim şirketini kuran Kuşçu, ekosistemin ve çiftçiliğin önemi vurguladı. Kadın çiftçilerin artması gerektiğini aktaran Kuşçu, öğrencilere ne olursa olsun çok okuyun tavsiyesinde bulundu.

KADINLARIN GÜCÜ CARREFOURSA’NIN GÜCÜ

Gençlere hayattaki başarılarını anlatmak ve kadın öğrencilere yol göstermek konulu bir konuşma yapan Bahar Tura, iş hayatına İngilizce öğretmeni olarak başladığını ve çeşitli platformlarda çalıştığını dile getirdi. CarrefourSA’da kadınlar adına çeşitli çalışmalar yaptığını aktaran Tura, "CarrefourSA’ da asıl amacımız kapsayıcılık ve çeşitlilik. Şirket olarak hedefimiz 2024 yılında çalışan sayılarımızın yüzde 50’sinin kadın olması." dedi. Tura son olarak, Lead Network, WEP’s gibi projelerle iş birliği yaptıklarını ve kadını iş hayatına dâhil etmek için çalıştıklarını vurguladı.

"EN ZOR ZAMANLARDA BİLE BİR ÇARE VARDIR."

Kendi hayatıyla ilgili belgeseli seyircilere sunduktan sonra konuşmasına başlayan Ressam Neslihan Yetişkin, sürdürülebilir sanat anlayışını boyalara karşı alerjik bir sağlık sorunu sonucunda bulduğunu ve en zor zamanlarda bile bir çarenin olduğunu söyledi. Yetişkin, “Kadın olarak hayata karşı ümidinizi kesmeyin.” ifadelerini kullandı.

ANNE BEN AŞÇI OLDUM

Şef Ayşegül Özdemir, ‘Mevzu Kadın’ başlığıyla hayatındaki zorlukları ve hayatta geldiği noktayı anlatarak konuşmasına başladı. Sahneye Aşçı kıyafetiyle çıkan Özdemir, seyircilerden gözlerini kapatmalarını ve arkadan müzik eşliği ile hayal kurmalarını söyledi. Gözlerini kapatan seyirciler Özdemir ile hayal kurdu. “Bir iş yaparken yürekten yapın.” cümleleriyle mutfakta mutlu olduğunu söyleyen Özdemir, mutfak için yaratıldığını dile getirdi.

Konuşmacılara hediyeleri verildikten sonra program son buldu.

Muhabir: Rabia Aktaş