Daima Güçlü Olan Kadınlar

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Genç Girişimciler Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü ‘Mevzu Kadınsa’ programı ile kutladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

KOÜ Genç Girişimciler Kulübünün her yıl alanlarında başarılı kadınlar konuk ederek gelenekselleştirmiş olduğu ‘Mevzu Kadınsa’ etkinliğinin dördüncüsü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Alanlarında başarıyla isimlerinden söz ettiren yönetici, müdür, sporcu kadınların konuk edilip başarılarını aktardığı 'Mevzu Kadınsa' etkinliği, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

KENDİ GİBİ OLMA SÜRECİ

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri İş Geliştirme Yöneticisi  Halide Sancar’ın konuşmacı olduğu oturumda, iş hayatıyla ilgili geçtiği süreçlerden bahsederek tecrübelerini aktardı. İş hayatının başlarında bir kadın olarak kendi gibi olma noktasında çok zorlandığını belirten Sancar, “İlk olarak kadın bölge yöneticisi oldum. İstediğim gibi olmaya başladım. İstediğim gibi giyinmeye, kendim gibi davranmaya başladım. Başlarda bu tam tersiydi, ekibimi kadınlarla doldurdum  ve bu sayıyı arttırmayı düşünüyoruz.”  ifadelerini kullandı. Eczacıbaşı’nda yapılan işlerden bahseden Sancar, öğrencileri meslek seçimi konusunda yönlendirerek iş imkânları hakkında bilgi verdi. Konuşmasını sonlandırırken Sancar: “Kızlar ne iş yaparsanız yapın, nerde olursanız olun, dudağınızda rujunuz, gözünüzde rimeliniz eksik olmasın.” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU: BEDİHA TAÇYILDIZ
Milli sporcu Bediha Taçyıldız programda katılımcıların sorularını yanıtladı. Öğretmenlik mezunu olduğunu belirten Taçyıldız, önceliğinin şu anda ‘Muaythai’ sporu olduğunu belirtti. Fakat öğretmenliğin de onun için her zaman bir tarafta kalacağını söyleyen Taçyıldız, sporu çok sevdiğini bir kadın olarak daima güçlü olmak gerektiğini belirtti. Taçyıldız, 4 dünya şampiyonluğunun yanında 3 Avrupa şampiyonu olarak da adından söz ettirmişti.

YERLİ PROPOLİS

Propolis kurucu üyesi ve genel müdürü Aslı Elif Tanugur, arıcılık faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktardı. İstanbul Teknik Üniversitesinin Arı Teknokent çalışmalarına 2013 yılında başladığını belirten Tanugur, "Kuruluş amacımız ülkemizde yerli propolis, arı sütü, arı ekmeği gibi katma değerli arı üretimini başlatmak ve ham haliyle insan tüketimine sunmak." ifadelerini kullandı.

DİJİTAL YEDEK PARÇA

Aloparca.com sitesinin kurucusu olan Ebru Özülkü sitesi hakkında konuştu. Özülkü, "Aloparça yedek parça internet girişimidir. Bu internet girişimi daha henüz yedek parçalar dijitalde yokken tüm geleneksel yapıda olan yedek parça sektörünü internete taşımış ve dijitalleşmiş bir sistemdir." dedi. Özülkü, kadın olarak yedek parça sektöründe yer almanın kendisi için çok büyük katkısı olduğunu ve bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

Muhabir : Behiye Sude Doğan, Enes Deniz