Kar Altında "Bahara Merhaba"

Kocaeli Üniversitesinde Nevruz Bayramı kutlandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Nevruz Bayramının gelişine özel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Kocaeli Kent Konseyinin ortaklığında organize edilen, "Bahara Merhaba" etkinliği Umuttepe Cumhuriyet meydanında gerçekleşti. Program, öğrencilerin hazırladığı dans ve müzik gösterileri ile başladı. Organizasyona Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Rektör Hülagü, "Geride kalan pandemi dönemi sonrası bu kadar öğrenciyi bir arada görmek bizi de mutlu etti." dedi.




ÇALIŞMALARINIZIN KARŞILIĞINI ALACAKSINIZ
Vali Seddar Yavuz konuşmasında Nevruz Bayramının önemine değinerek, Nevruzun gelişinin birlik ve beraberlik getirdiğini söyledi. Öğrencilere de öğütlerde bulunan Vali Yavuz, “Çalışın ve üretin bu çalışmalarınızın illa ki karşılığını alacaksınız.” dedi.


GENÇLERE HER GÜN NEVRUZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuşmasına gençlerle tavsiyeler vererek başladı. Büyükakın öğrenciler için, “Gençlere aslında her gün Nevruz Bayramı. Bu günlerinizin kıymetini bilin.” dedi. Nevruz Bayramı hakkında da konuşan Büyükakın, “Baharla birlikte memleketimize doğan güneş dünyada da doğsun ve bu güneş barış ve refah getirsin.” dedi. Büyükakın konuşmasını, "Farklılıklarınızın zenginlik olduğunu unutmayın. Hep beraber ülkemizi daha güzel hale getirmek için çalışacağız." sözleriyle tamamladı.


"KEYFİNİZE VE EĞLENMENİZE BAKIN"
Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi'nin yüzden fazla ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını vurguladı. Etkinlikleri öğrenciler için yaptığını belirten Hülagü, “Biz bu etkinlikleri sizin için yapıyoruz. Siz de bu etkinliklerde keyfinize ve eğlenmenize bakın.” dedi. Nevruzun yeniden dirilme ve canların bir araya gelmesi demek olduğunu ifade eden Hülagü, öğrencilerin sıcaklığı ile soğuk havanın da ısınacağını söyledi.


Muhabir: Göktuğ Er, Atakan Başaran