Aile Kavramına Büyük İlgi

“Ailem Kocaeli Buluşmaları” adlı programda alanında uzman kişiler, bilgi ve tecrübelerini Kocaelili aileler ile paylaştı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine, aile danışmanı Hatice Kübra Tongar ve yazar Bekir Develi’nin katılımlarıyla, “Bağırmayan Anneler ve Babalar” konulu seminer büyük ilgiyle karşılandı. Karşılıklı sohbet halinde gerçekleşen seminerde söze Hatice Kübra Tongar başladı. Anne tarafından Kocaelili olduğunu belirten Tongar, “Buraya her geldiğimde misafirliğe değil de evime gelmiş gibi hissediyorum.” dedi. Ağırlıklı olarak teknolojiyi ve sosyal medyayı ele aldıkları seminerde ailelere çeşitli farkındalıklar aktarıldı.

ÇOCUKLARIMIZLA İLETİŞİM KURMALIYIZ              

Sosyal medyada, oyun ve bilgisayar başında saatlerini harcayan çocukları zorlayarak değil de onlara farklı yaklaşarak, çeşitli alternatifler sunarak bunlardan uzaklaştırmanın doğruluğunu anlatan Bekir Develi “Çocuğunuzu interneti kapatacağım, bilgisayarı, telefonu yasaklayacağım gibi dayatmalar yapmak yerine onlarla sohbet ederek, istedikleri çeşitli aktiviteleri gerçekleştirmelerine yardımcı olarak engellemeye çalışırsanız çok daha başarılı olursunuz. En önemli şey çocuklarınızla iletişiminizdir.” dedi. Çocukları bilgisayardan kaldırmak için ebeveynlerin söyleyecek ya da yapacak bir şey bulamadıkları takdirde çocukların bilgisayara yönelmesinin engellenemeyeceğini söyledi.

 BİZ NESLİMİZİN BAKTIĞI YERDE MİYİZ? 

“Sürekli çocuklarımıza kendi zamanımızın güzellemesini yapıyoruz. Bu doğru değil. Devir değişti, teknoloji gelişti. Çocuklarımıza Z kuşağı ötekileştirmesi yapmak yerine hayata onların zamanının penceresinden bakmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Tongar, ailelere iyi iletişim kurmanın yollarını aktararak farklı bakış açıları sundu.

Bekir Develi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve  semineri düzenleyen, katılım gösteren  herkese teşekkürlerini iletti. Son olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ebubekir Ardıç değerli konuklara çiçek takdim etti.

Muhabir: Ece Nur Öztürk, Ömer Faruk Demira