Hayalperestlerden Değil Hedefi Olanlardan Olun

Kariyer planlama dersi kapsamında ‘CV hazırlama ve Mülakat teknikleri’ konusu üzerine Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Akın Deveci bizlerle bilgilerini paylaştı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide bilinenin aksine iletişimi güçlü insanlar her zaman naif, tatlı, yakışıklı veya güzel olmak zorunda olmadığını anlatan Deveci, Nazi propagandalarının kilit ismi olan Jonathan Berk’i burada örnek gösterebileceğimizi söyledi. Deveci, ayrıca gençleri hayallerinin değil hedeflerinin peşinden gitmeleri gerektiği konusunda uyardı.

AMBALAJ HER ŞEY DEĞİLDİR

Deveci, vaatlerin gerçekler ile uyumlu olduğu ve ürünün ötesine geçmediği sürece hüsrana uğrama ihtimalinin çok düşük olduğunu vurguladı. “Bunun en iyi örneklerinden biri belki de Nazo toz içeceklerinin reklamları olabilir çünkü ferahlıktan başka hiçbir şey vaat etmiyor.” sözlerini kullanan Deveci basitleştirme tekniğinin önemine vurgu yaptı. Deveci, bir CV hazırlarken de dopdolu değil o işe uygun ve doğru bilgileri bulundurulması gerektiğini belirtti.


İHTİYAÇ DUYULAN DEĞİL TALEP EDİLEN OLUN

“Hedefinize sizi ulaştırabilecek bir plan çizin. Mesela hedefinizde ehliyet varsa ingilizce kursuyla vakit harcamayın.” diyen Deveci talep edilenin çalışanların uçuk hayalleri değil, olası hedefleri olduğunu belirtti. “Kendinizi geliştirmek ve tanıtmak için ise kendinize acımasızca sorular sormanız gerekir. Örneğin ben bu konuda yeterli miyim?” diye konuşan Deveci, farkındalık sahibi olmanız bizim açımızdan işleri kolaylaştıracağını vurgulayarak konuşmasını sona erdirdi.


Muhabir: Kumsal Yürek