Meşakkatli Film Yapım Süreci

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi’nde Sepaş Enerji sponsorluğunda gerçekleşen İletişim Festivali üçüncü gününde renkli görüntülere ev sahibi yaptı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Üçüncü günün konuğu olan yönetmen ve senarist Cüneyt Karakuş, ‘İlk filmin Uzun ve Meşakkatli Yolculuğu, Bağımsız Filmin Yapımcılığı ve Yönetmenliği’ isimli söyleşisiyle öğrencilere film yapma sürecini, kendisinin ilk filmi olan ‘Eflatun’ üzerinden anlattı. Gözyaşlarına engel olamayan yönetmen öğrencilerle hem duygusal hem de eğitici bir söyleşi gerçekleştirdi. 

DUYGUSAL ZORLU AMA GERÇEKLEŞEN BİR HAYAL

Bir filmin çabuk, kararında ve yolunda çekmenin belli noktaları olduğunu söyleyen Karakuş, yola kimlerle çıkılması gerektiği hakkında bazı yorumlarda bulundu. Karakuş, “Yol arkadaşlarınızı doğru seçmeniz gerekiyor.” dedi. Ayrıca bu yola çıkarken oyuncuları tek tek aramak yerine bir cast direktörüyle anlaşılması gerektiğini söyleyen yönetmen, hatasının bu olduğunu ve bu yüzden filminin 1 ay geciktiğini söyledi. Karakuş, bu sürecin maddi anlamda da onu çok fazla yıprattığını ama asla vazgeçmediğini anlattı. Bir öğrencinin, “Anlatırken problemlerden bahsettiniz ama hiç bırakıyorum demediniz. Böyle bir anınız ya da düşünceniz oldu mu?” sorusu karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

PANDEMİNİN GÜZEL ETKİSİ

Çok mükemmeliyetçi bir insan olduğundan dolayı yaklaşık 13 yıl önce çekmesi gereken filmi henüz yapabildiğini söyleyen Karakuş, pandemi nedeniyle ara verdiğini, 2020 yılında çıkması gereken filminin 2022 yılında çıktığını söyledi. Bu durumu, “Her şerde bir hayır vardır. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. Bu süreçte sabırlı olmayı öğrendim ayrıca daha iyiyi nasıl yapabilirim diye de düşünme fırsatım oldu. Size tavsiyem yaptığınız işe ara verin, vaktiniz varsa oturup düşünün.” açıklamasında bulundu.

Söyleşi sonunda Cüneyt Karakuş’a, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki tarafından plaket takdim edildi.

Muhabir: Ece Nur Öztürk

Fotoğraf: Cansu Gülizar Hacıyakupoğlu