Reklamcılıkta Üretim

Sepaş Enerji sponsorluğunda düzenlenen Kocaeli Üniversitesi İletişim Festivali’nin son gününde ‘Reklam Üretim Süreci’ atölyesi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Gerçekleştirilen atölyeye KARPAT Reklam Ajansı yetkilileri Yiğit Ayvazoğlu ve Hamideddin Moğulkoç katıldı. Ajans ve kendisi hakkında bilgiler veren Yiğit Ayvazoğlu, 15 yıldır bu işi yaptığını ekip çalışmasını ve işini severek yapmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

GLOBAL REKLAM FİLMİ

Kısa bir reklam filmi için 3 sene boyunca çalıştıklarını ifade eden Yiğit Ayvazoğlu, yapılan reklam filminin global bir iş olduğunu ve 30 farklı ülkede izleneceğini söyledi. Ayvazoğlu, “Reklam filmini çekerken organizasyon ve ürünleri kendimiz yapıyoruz. Burada reklam verenin payı çok önemli ve asıl pay onların.” dedi.

FİKİR ÜRETMEK VE YARATICI OLMAK

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ayvazoğlu, “Önemli olan sizin bu işi sevmeniz ve istekli olmanız. Bir başka önemli konu ise fikir üretmek ve yaratıcı olmak.  Bu niteliklere ulaşabilirseniz istediğiniz noktalara gelebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. Etkinlik, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin konuklara plaket vermesiyle sona erdi.

Muhabir: Enes Deniz

Fotoğraf: Göktuğ Er