KOÜ İletişimde Festival Rüzgarı Esti

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Sepaş Enerji sponsorluğunda düzenlenen İletişim Festivali’nde eğitim eğlence ile harmanlandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

İletişim Fakültesi Dekanlığı öncülüğünde, Gazetecilik Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Reklamcılık Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü akademisyenleri ve atölye öğrencilerinin organizasyonu ile Sepaş Enerji’nin sponsorluğunda 10-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivalde sektör çalışanları ve öğrenciler  bir araya geldi.


 

Festival, İletişim Fakültesi fuaye alanında gerçekleşen açılış töreni ile başladı. Açılışa, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ercüment Çiftçi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Pandemi sonrası bu tür etkinlikleri önemsediğini söyleyen Rektör Hülagü, “Biz toplum olarak yakın teması seven insanlarız. Bu kapsamda İletişim Fakültesini de çok önemsiyoruz.” dedi. Festivale ev sahipliği yapan Dekan Pösteki, “2 yıllık bir aradan sonra festival ile birlikte olmak bizleri çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı. Kokteyl ve canlı müziğin olduğu açılışta renkli görüntüler ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLER SEKTÖR TEMSLCİLERİYLE BULUŞTU 

Festivalin ilk etkinliğinde ‘Sürdürülebilirlik İletişimi’ başlıklı seminer kapsamında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen konuk edildi. Seminerin ardından ‘Kamera Önü Oyunculuk ve Oyuncu Yönetimi’ başlığında atölye gerçekleştirildi. Festival boyunca açık olan Dijital ve Gelenekselin Birleşimi isimli sergi GİT Atölye’de ziyaretçileriyle buluştu. ‘Dijital Pazarlamanın Devrimi ve Metaverse’ seminerinin ardından ‘Bir Senaryo Yazmak’ başlığı altında gerçekleştirilen atölyeyle festivalin birinci günü tamamlandı.

 A’DAN Z’YE SPOR

Festivalin ikinci gününde Gazetecilik Bölümü tarafından ‘Medya ve Spor’, ‘E-spor ve Türkiye’deki Durumu’ başlıkları altında söyleşi ve panel düzenlendi. Medya ve Spor söyleşisine konuk olarak gazeteci ve spiker Ersin Düzen, spiker ve spor yorumcusu Seyhan Şaşko katıldı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide spor medyası, medyada kadın ve spora dair birçok konu ele alındı. Söyleşinin ardından Kocaeli Üniversitesi Haber Ajansını ziyaret eden Ersin Düzen ve Seyhan Şaşko anı defterini imzalayarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

‘E-spor ve Türkiye’deki Durumu’ başlıklı panele ise  Kocaeli Üniversitesi E-spor Kulüp Başkanı Hidayet Sağ, e-spor koçu ve menajeri Deren Ülgen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi E-spor Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Yasin Çakır ve e-spor eğitmeni Tuna Serdar katıldı. Türkiye’deki e-spor kültürünün ve sisteminin konuşulduğu panelde son yıllarda popülerliği artan e-spor konusu tartışıldı. Katılımcılar öğrencilere bu alanla ilgili tüyolar verdi.

Festivalin ikinci gününün devamında Dijital Ajans ve Influencer Marketing görevlileri Burak Bozkurt ve Tuğçe Akdemir öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Dijital Reklam Üretimi ve NFT Oluşturma ve Listeleme atölyelerinin ardından fakülte önünde gerçekleştirilen Açıkhava Etkinliğiyle öğrenciler ve akademisyenler renkli görüntülere imza attı. Pandeminin ardından öğrencilerin okuldaki faaliyetlere duyduğu özlem festivale de yansıdı ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tam bir festival havasında gerçekleştirilen ve Peyman’ın katkılarıyla düzenlenen açık hava etkinliğinde canlı müziğin yanı sıra çeşitli oyunlar da oynandı. 

ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

Festivalin son günü de yine dolu dolu geçti. Gazetecilik Bölümü tarafından organize edilen ‘Türkiye’de Podcast Yayıncılığı ve Girişimciliği’ atölyesinde, PodcasterApp Kurucusu Rıfat Özcan, Podcast Yayıncısı Aykut Aksoy ve Haber Atölyesi Podcast Yayıncısı Özgür Can Yolcu öğrencilere bilgilerini aktardı. ‘Senaryo ve Editörlük’ atölyesi, Dergicilik semineri ve İletişim Fakültesi Mezunlarının söyleşi etkinlikleriyle festivalin son günü yine birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yönetmen Yağmur Kartal Karakuş ve Yönetmen Cüneyt Karakuş gerçekleştirdikleri söyleşilerle öğrencilere Türkiye’deki film sektörünü ve tecrübelerini aktardı. Festival, ‘Reklam Üretim Süreci’ atölyesiyle sona erdi. Festivalin ardından Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki festivalde görevli öğrenciler ve akademisyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve emekleri için teşekkür ederek sertifikalarını takdim etti.

3 gün boyunca yoğun bir programla gerçekleştirilen festivalde seminerler, atölyeler ve eğlenceli etkinliklerle öğrenciler ve akademisyenler keyifli anlar yaşadı. Festival boyunca farklı alanlarda bilgi edinen öğrenciler finaller öncesinde enerji topladı.

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

Fotoğraf: Cansu Hacıyakupoğlu, Göktuğ Er, Erdost Özmen