Adım Adım Kariyer Planlama ve İş Çevresi Oluşturma

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından, öğrencileri geleceğe hazırlamak amacıyla ‘Kariyer Planlama ve Yönetimi’ başlığıyla seminer gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mehmet Mecek, KOÜ İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Banu Küçüksaraç ve Doç. Dr. Sevim Koçer’in konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, Öğr. Gör. Mehmet Mecek etkili ön yazı ve özgeçmiş (CV) hazırlama, Doç. Dr. Banu Küçüksaraç etkin iş çevresi oluşturma (networking) ve iş arama (bulma) teknikleri, Doç. Dr. Sevim Koçer adına konuşmasını gerçekleştiren Sedef Subölen ise iş görüşmesi süreci ve etkin mülakat teknikleri hakkında bilgiler verdi. 

EN NİTELİKLİ DEĞİL EN İDEAL OLAN KAZANIR

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Öğr. Gör. Mehmet Mecek konuşmasını online olarak gerçekleştirdi. Mecek, konuşmasına başlarken seminere fiziken katılamadığı için üzgün olduğunu belirtti. Etkili ön yazı ve öz geçmiş hazırlama tekniklerinden bahseden Mecek, öz geçmişin iş dünyasında ilk basamak olduğunu ve kişinin kendisini ifade ederken kullandığı ilk araç olduğunu ifade etti. Bir özgeçmiş hazırlamanın gerçeğe uygun ve sade olması gerektiğini vurgulayan Mecek, “İlgili pozisyona en nitelikli olan kişi değil, en ideal olan kişi seçilir.” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÇEVRESİ OLUŞTURMA

Etkin iş çevresi oluşturma (networking) ve iş arama (bulma) teknikleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Banu Küçüksaraç ise konuşmasında networking’in önemine değinerek, insan ilişkilerine ve bu ilişkilerin sürdürülebilir bir iletişim içinde olunması gerekliliğine vurgu yaptı. Küçüksaraç, “Networking ilişkiler ağını farkında olarak sürdürmeyi amaçlıyor. Bunun için de amaçlı, güvene dayalı, fayda odaklı ve sürdürülebilir olmak durumundadır.” şeklinde konuştu.

ÇOK KONUŞMA VEYA SESSİZ KALMANIN ÖNEMİ

Doç. Dr. Sevim Koçer adına konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Çalışmaları Doktora Asistanı Sedef Subölen, mülakatlarda pozitif bir etki bırakmanın önemli olduğundan bahsederek, “Adayın kendisini çok fazla öne çıkarmak istemesi risktir ve ego gösterisi gibi görülebilir. Çok konuşmak ile çok sessiz kalmak arasındaki denge sağlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan seminerin sonunda Doç. Dr. Sevim Koçer adına Sedef Subölen’e ve Doç. Dr. Banu Küçüksaraç'a hediye ve plaket takdim edildi.