Kocaeli Kitap Fuarı 2 yıl Aradan Sonra Kapılarını Açtı

Kitapseverlerin iki yıldır süren hasreti sona erdi. Her yaştan ziyaretçisi olan Kitap Fuarı’nın ilk günü, yoğun ilgiyle karşılaşıldı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Pandemi nedeniyle iki yıldır kitapseverlerin hasret kaldığı Kocaeli Kitap Fuarı 12. kez kapılarını açtı. Kitap severler,  10.30’dan itibaren Kitap Fuarı’nın düzenlendiği Kocaeli Kongre Merkezi’ne gelmeye başladı. Heyecanla kapıların açılmasını bekleyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kağıttan dünyaların keşfine başladı.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI KİTAP FUARI

Fuarda bu yıl 315 yayınevi, 40 sahaf ve 70 STK yer alıyor. Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açışından en büyük olan Kitap Fuarı’nda, toplam 673 etkinlik düzenlenecek. Türkiye’nin en önemli yazarlarının bir araya geldiği Kocaeli Kitap Fuarı’nda 123 söyleşi ve 550 imza programı düzenleniyor. Bu kapsamda 380 yazar, Kitap Fuarı’nın konuğu olacak. Ana teması ‘Şiir’ olarak belirlenen fuar, 22 Mayıs'a kadar her gün 10.30-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

1 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, fuarın içeriğinin çok zengin olduğunu vurgulayarak, "Edebiyat, sanat, tarih, tiyatro, şiir burada. İnsana dair ne varsa her şeyi bulacak bütün Kocaeli ve Doğu Marmara. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gerçekten çok mutluyuz. Bir önceki fuarımızda 850 binin üzerinde bir katılım olmuştu. Pandemiden sonra insanların kültüre, kitaba olan açlığını gördük. Bu sebeple 1 milyonun üzerinde bir katılımcı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Muhabir: Hülya Altıntaş

 

Galeri