Halkımızın Desteği İle Huzurlu Bir Kent

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Kocaeli Kentsel Ulaşım Planın Hazırlanması Projesi açılış etkinliğini Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  etkinlikte proje hakkındaki düşüncelerini aktararak projenin şehre ve halka değer katacağını söyledi. Tahir Büyükakın’ın ardından konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uzmanı Serdar Yılmaz, şimdiden üç büyük demir yolunun projesinin halka sunulduğunu ve bu projelerin tamamının 2024’ün Ağustos ayında tamamlanmasının hedeflendiğini duyurdu.

MUTLU ŞEHİR

Doç. Dr. Tahir Büyükakın, zamanında yaşamı kolaylaştırmak adına yapılan projelerin günümüzde sera gazı salınımı, enerji tüketiminin artması, hava ve gürültü kirliliği yüzünden yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade etti. Büyükakın, “Halkımızın desteği ile hayalimizdeki mutlu şehir kavramını hayata geçirebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

 

EN ÖNEMLİSİ HALK

Birinci Müsteşar, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Angel Gutierrez Hidalgo, kendileri için en önemli konunun halkın mutluluğu olduğunu dile getirdi. Hidalgo, Kocaeli’nin ekonomik açıdan gelişmesi için projelerin hazır olduğunu ancak aralarından en faydalısını seçmek için ince eleyip sık dokuduklarını belirtti.

 

AVRUPA BİRLİĞİNİN FONLADIĞI PROJELER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, hava kirliliğinin ana sebebinin ulaşım yüzünden olduğunu özellikle kara yolunun bu konuda çok etkili olduğunu belirtti. Gündoğdu, ‘’Projelerimize Avrupa Birliği de fon desteği ile yardımda bulunuyor. Bu projelerin diğerlerinden farkı ise halkın her kesiminin rol oynamasının gerekmesi bu projeler halkımız ile birlikte yürürlülüğe geçecek. ‘’ dedi. Balamir Gündoğdu’nun konuşması sonrası etkinlik toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

 

Muhabir: Kumsal Yürek