Kocaeli'de Bir İlk

Kocaeli Kongre Merkezinde bu yıl ilki düzenlenen Kısa Film Festivali’nin açılış programı gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kocaeli'de ilk kez düzenlenen Kısa Film Festivalinin birinci günü, Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlendi. Etkinlikte ilk konuşmacı olarak sahneye çıkan Festival Komitesi Başkanı Azer Selte, "Nejat Uygur'un komedi sahnesini izlemiştim ve televizyonda onun arkasındaki bir saksının 40 farklı eşyaya dönüşmesi bana imha oldu. Sadece fikirlerle bile tiyatro oynanabilir." dedi.


KISA FİLM GÖSTERİMİ

2022 yılında vefat eden Türk sinemasının değerli oyuncularını, yönetmenlerini ve yazarlarını anılması adına kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Kocaeli Film Festivali'nde birinci olan filmlerin fragmanları gösterilirken, ilk olarak izlenilen film Emre Sefer’in yazıp yönettiği, Nur Fettahoğlu ve Alina Boz’un oynadığı ‘Babamın Öldüğü Gün’ oldu. Yönetmen ve senarist Emre Sefer’e plaket takdim edildi.



“SİNEMA SEKTÖRÜNE GÖNÜL VEREN HERKES KUTSALDIR”

Kocaeli’de bir ilk olarak ‘Komedi Dalında En İyi Oyuncu Ödülünü’ almak üzere Çağlar Çorumlu, etkinliğe metaverse teknolojisi ile bağlandı. Çorumlu, ödülünü eşi ve oğluna ithaf etti. Devamında ünlü oyuncu Serdar Orçin, drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü almak için sahneye çıktı. ‘Sinema Arşivciliğine Katkı ve Sinemaya Emek Ödülünü’ kazanan usta oyuncu Halil İbrahim Kalaycıoğlu, "Benim için sinema sektörüne gönül veren herkes kutsaldır." dedi. 'Erdal Tosun Sinemaya Emek Ödülünü’ Taner Barlas Tiyatrosu kurucusu Zuhal Gencer kazanırken, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü’ ise Acıların Çocuğu, Şaşkın Ördek gibi ünlü Yeşilçam filmlerinde yer almış ve bir zamanların fenomen dizisi Çiçek Takside yönetmenlik yapan, Ümit Efekan'a verildi.


YEŞİLÇAMIN EMEKTAR OYUNCUSU

Programın devamında Nevra Serezli’nin yer aldığı film ve dizilerden oluşan kısa bir video gösterimi yapıldı. ‘Yaşam Boyu Onur Ödülünü’ almak için sahneye çıkan Serezli, “Yaşam Boyu Onur Ödülünü almak benim için çok anlamlı, inanıyorum ki bu ödül yaşamıma da onur katacaktır.’’ ifadelerini kullandı.


Muhabir: Fulya Selin Baltay, İbrahim Özçetin

Fotoğraf: Fulya Selin Baltay