Kocaeli’de Sanatçı Fırtınası

Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Kısa Film Festivali’nin son günü gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Festivalin son gününde Ses Sanatçısı, Gazeteci ve Akademisyen Aylin Şengün Taşçı ve Oyuncu Hüseyin Avni Danyal katılım gösterdi. İyi bir konuşmacı olabilmek için öncelikle iyi bir gözlemci olunması gerektiğini söyleyen Taşçı, “Ne kadar iyi gözlem yaparsanız algılarınız o kadar kuvvetli olur, geniş bilgi birikimine sahip olursunuz ve mantıklı bir düşünce akışınız olur.” dedi. 

ETKİLİ İLETİŞİM 

Etkili iletişim için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Taşçı, iletişim kurarken mimiklerle, vurgularla ve vücut hareketleriyle iletişimi süslemek gerektiğini söyledi. Beden dilinin de diksiyon kadar önemli olduğunu belirten Taşçı, iyi bir diksiyona sahip olmak için sesin doğru kullanımına ve nefes alım tekniklerine dair bilgiler verdi.

 

“SÜREKLİ BİLGİ BİRİKTİRİN” 

Tiyatro, Sinema ve Televizyon oyuncusu Hüseyin Avni Danyal, oyuncu olmak isteyenlerin öncelikle bu alanda eğitim alması gerektiğini vurguladı. Danyal, "Eğitim dönemindeki gençler; okulda öğrendiklerinizle kalmayın eğitim dışına çıkarak yeni bilgilere ulaşın. Böylelikle de sürekli olarak bilgiyi biriktirin." ifadelerini kullandı. Öte yandan günümüzde dijital medya gelişimini sürdürürken, ana akım medyanın ise daha kötü bir hal aldığını belirten Danyal, oyuncular için de dijital medyanın daha konforlu olduğuna dikkat çekti. Danyal, televizyon sektörüne sinema ve tiyatronun aksine sanatsal olarak değil ticari olarak baktığını ifade etti.

 

Muhabir: Ece Nur Öztürk, Kerem Osman Gökkür, Esmanur Ilgar