Gazetecilik Bölümünde Oryantasyon Toplantısı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından 1. sınıf öğrencilerine yönelik Oryantasyon Toplantısı düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Toplantıda ilk olarak Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selma Koç Akgül konuştu. Yeni eğitim öğretim döneminin herkes için hayırlı olmasını dileyen Akgül, hem tanışmak için hem de öğrencilerin sorularını ve merak ettiklerini cevaplandırmak için bu toplantıyı düzenlediklerini dile getirdi.

GAZETECİLİK BÖLÜMÜNÜN AMAÇLARI

Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aysel Çetinkaya, öğrencilere Gazetecilik Bölümü ve İletişim Fakültesi hakkında bilgiler verdi. İletişim Fakültesi bünyesinde aktif bir şekilde ikinci öğretim öğrencisi alan tek bölümün Gazetecilik Bölümü olduğunu belirten Çetinkaya, en çok sayıda öğrencinin de yine Gazetecilik Bölümünde bulunduğunu söyledi. Gazetecilik Bölümü olarak çeşitli amaçlarının olduğunu dile getiren Çetinkaya, “Her şeyden önce medya alanında olayların ayrıntılarını, neden sonuç ilişkilerini, kişisel ve olaylar arasındaki bağlantıları rahatlıkla algılayabilen ve teknik becerisi yüksek gazeteciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Oryantasyon Toplantısı, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sonra erdi.

Toplantıya Doç. Dr. Gürsoy Değirmencioğlu, Doç. Dr. Betül Pazarbaşı, Dr. Öğr. Üy. M. Selahattin Okuroğlu, Arş. Gör. Şefika Yurdakul, Arş. Gör. Nazlıcan Türkelli, Arş. Gör. Başak Özçarıkçı, Arş. Gör. Barış Çelik, Arş. Gör, Yankı İpek Dolunay katılım gösterdi.

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

Fotoğraf: Oğuzhan Hafızoğlu