“Daha Azıyla Daha Çok Dünya”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Sıfır Atık Festivali başladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Moderatör Deniz Akdoğan’ın sunumuyla başlayan Sıfır Atık Festivali, Akdoğan’ın israf hakkında kısa çaplı bilgilendirilmesinin ardından etkinlik, Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın düzenlemiş olduğu Çöp Atlas oyununun gösterimi ile devam etti. Festivalin ilk konuşmacısı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirilen festivalin öneminden bahsederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kocaeli’ye büyük destek sağladığını belirtti. Festivale katılım sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz." dedi. 

SIFIR ATIKTA YENİLİKÇİ ÜLKE 

Büyükakın, Dünya Limit Aşım gününe dikkat çekerek "Geleceği düşünürsek üretimi ve geri dönüşümü gözden geçirmek atığı azaltmak enerjiyi verimli kullanmak konusunda sadece farkındalıkla kalmayıp adım atmak gereklidir." dedi.  Ayrıca Sıfır Atık projesinin Birleşmiş Milletler tarafından bir ödüle layık görüldüğünü söyledi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da çevre sorunları hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra Türkiye’nin yenilikçi bir ülke olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı. 


LOKOMOTİF KOCAELİ 

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sanayinin lokomotifi olan Kocaeli'nin sıfır atık projesinde çok önemli bir il olduğunu söyledi. Kurum, afet, sel, kuraklık ve iklim değişikliğinin dünyanın her yerinde hissedildiğini ve önlem alınmazsa geleceğe yaşanılabilir bir dünya bırakılamayacağını dile getirdi. Sürdürülebilir Belediye anlayışını tüm illere yayacağını belirten Kurum, "Amacımız Türkiye’yi Sıfır Atık Projesi çerçevesinde lider yapmaktır. Bunları hep birlikte başaracağız ve bu adımı da kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı. 


Muhabir: Göktuğ Er, Zeynep Gümüş, Yağmur Ertürk, Enes Deniz, Deniz Değerli