Ne Varsa Doğada Var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Sıfır Atık Festivali’ne katılan Derya Baykal, Evde İleri Dönüşüm konulu söyleşisini gerçekleştirdi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Baykal, konuşmasında gereksiz alışverişten uzak durulmasını dile getirerek “Atmıyoruz değerlendiriyoruz.” sözünü de hayatımızın her alanında uygulamamız gerektiğini vurguladı.




İLERİ DÖNÜŞTÜRÜN

Her şeye özellikle doğaya başka bir gözle bakmak bunlardan ilham alıp değerlendirmek gerektiğini belirten Baykal, sevenlerine ilham olmak için YouTube üzerinden geri dönüşüm adına içerikler yayınlayacağı haberini verdi. Baykal “Dönüşüm diye gösterilen şeyleri daha önceden televizyon üzerinde örnek olmak adına gösterdim.” diyerek kadınlarımızın aynı zamanda yoktan var edip yaratıcılıklarını gözler önüne serdiğini belirtti.


ATMIYORUZ DEĞERLENDİRİYORUZ

Baykal, el işi giysilerin bir gösterge olmadığını belirterek “Bir şeyleri üretip satmak ayıp değildir, ben de yapıyorum.” dedi ve gençlerin annelerinin yaptığı yamaların değerini bilmeleri gerektiğini de belirtti. Baykal ip ,çarşaf ve yün gibi çoğu şeyin bir el emeği ile yeniden var olabileceğini söyledikten sonra seyirciler ile birlikte kullanılmayan materyallerden yeni ürünler ortaya koydu.


Muhabir: Nisanur Karahan, Tuğçe Okur, Agit Şeker, Orhan Bozkuş, Kumsal Yürek