Herkesin Sorumluluğu Sıfır Atık

Kocaeli Kongre Merkezi'nde, Sıfır Atık Festivali'nin 2. günü gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Sıfır Atık Festivali'nin ilk konuğu Şef Mehmet Yalçınkaya oldu. Yalçınkaya, israf konusuna titizlikle değinerek ‘‘Değer anlamak için kıtlık çekmek gerek.’’ dedi. Ürün kıtlığının yaşandığını söyleyen Yalçınkaya, bu durumun çözümünün doğru alışveriş, doğru saklama, doğru pişirme tekniği, kişiye göre ürün alma ve doğru tüketimden geçtiğini belirtti.


KONUŞTUĞUMUZ KADAR ÖNEMSİYOR MUYUZ?

Sıfır atığın öneminden bahseden Yalçınkaya, tüm insanların ürünün elde edilme çabasını görmesini ve anlamasını tavsiye etti. Yalçınkaya, MasterChef programında haftada bir sıfır atık temasının işlendiğini ama hala çok geride kalındığını dile getirdi. Sosyal medyada herkesin aşırı duyarlı davranıp, gerçek hayatta ise kimsenin yeteri kadar ilgi göstermediğini söyleyen Yalçınkaya, sosyal medyanın bu doğrultuda kullanılmasının yanlış olduğunu aktardı.


ELİMİZ BOL DERKEN BİRÇOK MEYVE VE SEBZE ÇÖPE GİDİYOR

Moderatör Doğan Akdoğan, dünyada 1.3 milyar ton, ülkemizde 12 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini vurgularken üretilen meyve ve sebzenin ise yüzde 53’ünün direkt çöpe atıldığını ifade etti. Yalçınkaya, bir nebze de olsa israfın önüne geçmek için karpuz, balkabağı, kavun gibi iri malzemelerde dilim dilim satılmasının mantıklı olduğunu savundu. 




Muhabir : Yusuf Aygün, Anıl Sezgingil, Sude Kırlı, Nurullah Atalar, Duygu Alkan, İbrahim Özçetin