Spor Bilimleri Fakültesi’nde ‘Belgesel Gösterimi ve Futbol Söyleşisi’ gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi “Medya Okuryazarlığı” dersi kapsamında ‘Belgesel Gösterimi ve Futbol Söyleşisi’ düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Sertbaş’ın açılış konuşmasından sonra Erdal Hoş’un yönetmenliğini üstlendiği “Dönene Kadar Benim Ülkem” adlı belgesel, Fakülte öğrencileriyle buluşturuldu. Belgesel filmi sonrası Erdal Hoş’un hayatı ve kariyerinden bahsedildi. Ardından Hoş, belgeselin detaylarını anlattı ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 

FİLİSTİN’DE FUTBOLCU OLMANIN ZORLUĞU  

İlk olarak konuşmasına futbolla ilgili başlayan Erdal Hoş, taraftar olanın çok objektif olamadığını kendisinin de bir taraftar olduğu için çok objektif yaklaşamadığını söyledi. Hoş, “Ben Trabzonsporluyum dolayısıyla Trabzonspor gözünden bakıyorum. Objektif demek yanlış olur ama haksızlık yapmamaya çalışıyorum.” dedi. Daha sonra belgesel filmi hakkında konuşmasına devam eden Erdal Hoş, belgeselin önümüzdeki aylarda TRT Belgesel’de yayınlanacağını söyledi. Belgeselin içeriği hakkında konuşan ve Filistinli futbolcuların kendi bayraklarıyla futbol oynayamadıklarını, Şili’ye gittiklerinde daha özgür olduklarını belirten Hoş, “Aslında bu belgeselde iki şeyi anlatmaya çalıştım; bir, Filistin’de futbolcu olmanın ne kadar zor olduğu, iki Şili’de Filistinli futbolcu olmanın ne kadar kolay olduğu.” ifadelerine yer verdi. Erdal Hoş, bir sonraki projesinin Azerbaycan Takımı Karadağ üzerine bir belgesel filmi olacağını açıkladı. 


Muhabir: Ece Nur Öztürk, Sude Kırlı, Anıl Sezgingil 

Fotoğraf: Anıl Sezgingil, Sude Kırlı