Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Belgesel Gösterimi ve Söyleşi Gerçekleştirildi

Senarist, Yönetmen ve Akademisyen Neslihan Kültür’ün belgesel gösterimi ve söyleşisi Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

29.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi uzun metrajlı belgesel dalında ödül alan “Köşe Başı Beklerim” isimli belgeselin gösterimi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Filmin Yönetmeni Neslihan Kültür, öğrenciler ve öğretim elemanları ile birlikte belgesel gösterimini izledikten sonra gelen soruları yanıtladı. Kültür, “Sinema eşittir sosyoloji, felsefe ve bütün bu alanları bir araya getiren araç.” şeklinde konuştu. İnsanların asla fikirlerini küçümsememesi gerektiğini belirten yönetmen, herkese her konuda yardımcı olabileceğini ve projelerinin peşinden gitmeleri gerektiğini vurguladı.



İNSAN HAYATININ BELGESELLE AKTARILAN HALİ

Kültür, “Sorularınız kadar fikirleriniz ve eleştirileriniz de kıymetli, lütfen çekinmeyin” diyerek yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı bu belgeselle alakalı soruları cevaplandırdı. Belgeselin konusunun, hikaye avcılığı ve toptancılığı üzerine olduğunu söyleyen yönetmen “ Bir olguyu göz önüne sokmak istiyorsanız yaşanması gereken bir şey olması gerekiyor. Bunlar bizim önünden geçip gittiğimiz hikayeler.” diyerek insan hayatını ve yaşam tarzını odak noktası olarak seçtiğini belirtti.


‘‘YÖNETMENLİK SADECE 3 2 1 OYUN DEMEK DEĞİL’’

Yönetmenlik kimliğine değinen Kültür, eğer gerçek hayatı konu alan bir film ya da belgesel çekiliyorsa yönetmenliğin sadece kamera arkasında işi yönetmek olmadığını söyledi. Kültür, ''Yönetmen, çekilen iş öncesinde bir aşçı asistanı gibi işin mutfağında başlayıp sete kadar bunu servis etmeye çalışan kişidir.” ifadelerini. kullandı. Eserlerinde insanları olduğu gibi aktardığını söyleyen yönetmen, onların kamera karşısındaki utangaçlıklarını atabilmeleri için de büyük emek verdiğini belirtti.


Muhabir: Ece Nur Öztürk, Nisanur Karahan

Fotoğraf: Ece Nur Öztürk