“Zamanın Ruhunu Göz Ardı Etmiyoruz” söyleşisi gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, Reklamania Ajansı Başkanı Yalkın Yel’i konuk etti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Reklamania Ajansı Başkanı Yalkın Yel “Zamanın Ruhunu Göz Ardı Etmiyoruz” isimli söyleşide fakülte öğrencileriyle buluştu. Soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlikte öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yel, “Niteliklerinizi nasıl kullandığınız çok önemli. Sürekli öğrenip farklı şeyler tasarlarsanız sizin için çok verimli olur.” dedi. 

GERÇEKLİK VE HAYALPERESTLİK  

İş hayatına pazarlama alanıyla başladığını söyleyen Yalkın Yel, girişimci ruhu olduğunu, her işi denediğini ama sonunda yine bildiği işi yapmak istediğini ve Reklamania Ajansı’nı bu şekilde kurduğunu sözlerine ekledi.  Yaptığı işlerde öncelikle mekanın ihtiyacının ne olduğunu ona göre bir çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyen Yel, “İşin karşılığı bizde yoksa başka profesyonel birine yönlendiririz.” dedi. Yapılan işlerin kalıcı olması isteniyorsa gerçeklikle, hayalperestliğin ortasının bulunması gerektiğini ifade eden Yel, başarının bu şekilde elde edilebileceğini belirtti.  


İLETİŞİMİN ÖNEMİ 

Sektörde iş bulma yolları hakkında konuşan Yel, en önemli kriterin iletişim olduğunu dile getirdi. Sektörle alakalı bilgi ve becerilere zamanla sahip olunabileceğini ifade eden Yel, asıl bulunması gereken özelliğin ise iyi bir iletişimci olunması gerektiğini söyledi. Yel, “Ayrıca stajyer öğrencilerde aradığımız ilk özellik öğrenmeye aç olması.” ifadelerini kullandı. 

  

Muhabir: Ece Nur Öztürk  

Fotoğraf: Hacer Yılmaz