Kariyer sahibi mühendisler geleceğin mühendislerine seslendi

Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Kulübü'nün organize ettiği “Kariyer Günleri” etkinliğinin ilk günü Teknoloji Fakültesi Farabi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğe Elektrik Elektronik Mühendisleri Kerem Çilli ve Sezgin Malhatun katılım sağladı. Kerem Çilli yenilenebilir enerji sistemleri hakkında bilgiler aktarırken gelecekte yenilenebilir enerji sistemlerinin daha aktif kullanılacağını da vurguladı. Geçmişte gazetecilik sektöründe de çalışmış olan Malhatun konuşmasında gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurguladı.


ZARARI EN AZA İNDİREN SİSTEM GÜNEŞ ENERJİSİ

Kerem Çilli, yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş enerjisi sisteminin en verimli ve çevreye en az zarar veren sistem olduğunu belirtti. Çilli bu piyasanın mühendislerin elinde olmadığını aktarırken, “Kunduracı olup bu işi yapanlar var. Ama bu olgunun belli bir standarda ulaşması için siz öğrencilerin elini taşın altına koyması gerekli.” ifadelerini kullandı. Her evin çatısında bu sistemin bir gün olacağını savunan Çilli, amacının bu süreci erkene çekmek olduğunu söyledi.


‘‘GAZETECİLER SANİYELERLE OYNUYORLAR’’

Sezgin Malhatun, yıllar sonra üniversite ortamına girdiği için çok heyecanlı olduğundan bahsetti. Mühendislik yapmadan önce gazete sektöründe çalıştığını söyleyen Malhatun, "Gazetecilik sektörü gerçekten çok zor. Ben matbaa kısmında çalışıyordum ve gece yarıları bile bir telefon ile işe gidiyordum. Gazetecilik sektöründe olanlar gerçekten saniyelerle oynuyorlar." dedi. Eskiden üniversitelerde firmaların daha pasif olduğunu ve gençlerin bu yüzden iyi bilgilendirmeler alamadığını söyleyen Malhatun, kendi okuduğu senelerde gelecek kaygısı duyduğunu aktardı.


Muhabir: Sude Kırlı, Anıl Sezgingil, Nurullah Atalar, İbrahim Özçetin, Göktuğ Er