''Reklamcılığın Söyleyecek Bir Şeyi Var Mı'' semineri İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

Havas İstanbul Ajansı Yaratıcı Metin Yazarı Ali İhsan Ozan'ın katılımıyla ''Reklamcılığın Söyleyecek Bir Şeyi Var Mı?'' adlı seminer gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Reklamcılık bölümü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte, birçok şirketle çalışan, yerelde ve globalde toplam 41 ödül almış Ali İhsan Ozan, İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Gerçekleştirilen seminerde reklamcılık ve pazarlamanın inceliklerinden bahsedildi.

Ünlü firmaların reklamları hakkında kısa bir slayt gösterisi sunan Ozan, yapılan reklamların ilgi çekme sebepleri, doğruları ve yanlışlarına değindi. Reklamların bazen izleyicide bıkkınlık yarattığını ifade eden Ali İhsan Ozan, bazı kendi markalarının dahi reklamlarının bu kadar sık gösterilmesini tasvip etmediğini belirtti.

Aynı zamanda reklamcılığın zeka işi olduğunu ifade eden Ali İhsan Ozan ''Bu sektörde hayatta kalmak için akıllı olmanız gerekiyor.'' dedi. Günümüzde yapılan reklamlara ilginin azaldığını belirtip, Tiktok'taki herhangi bir içerik üreticisine daha fazla ilgi gösterilmesinden yakındı. Ozan ''Reklamcılık, oturup konuşulup incelenmesi gerekiyor. Reklamlar kimsenin umurunda değil, kimse ilgilenmiyor ve ilgilenmeleri için hiçbir sebep yok. Bunu ben demiyorum Howard Luck Gossage diyor '' ifadelerini dile getirdi.

''YENİ DÜNYA ESKİSİ KADAR KOLAY DEĞİL''

Eskiden her şeyin daha kolay olduğunu dile getiren Ozan, artık reklamcılığın amacının bu kalabalık içerisinde yer edinmek olduğuna dikkat çekerken ''Yeni dünya eskisi kadar kolay değil.” ifadelerini kullandı. İnsanın hep iletişime ihtiyaç duyduğunu belirten Ali İhsan Ozan; iletişimin hep değiştiğini, insanın ise hep aynı kaldığını dile getirdi. Dijital ve sosyal medyanın da gelişmesiyle insanın eski teknolojilere uzak kaldığına dikkat çekti. Bu konu hakkında ''Belirli bir araç var ve hep farklı mecralar üzerinden ileti sağlıyor lakin iletilen her daim aynı kalıyor.'' dedi. Reklamcılığın yarınına da değinen Ozan, bir iletişimcinin dikkat çekmesi ve değer yaratması gerektiğini, bunu aktarırken de basit bir dil kullanılması gerektiğini vurguladı.

''BİZİM SEKTÖRÜN EN KÖTÜ YANI KENDİNE İĞNE BATIRMAMASI''

Son olarak reklamcılık öğrencilerine birkaç tavsiyede bulunan Ali İhsan Ozan ''Yaratıcı olun, yaratıcılığın en önemli özelliklerinden biri hikaye yazabilmek ve olayları hikayeleştirebilmektir.'' dedi. Ama yaratıcılığın birer meslek olmadığını belirten Ozan, bunun nasıl kurgulandığının kişiye bağlı olduğunu söyledi. Ali İhsan Ozan reklam sektörüne ''Reklam dünyası şatafatlıdır, insanlarla iletişim kurun, ajansları araştırın ve çalışmak istediğiniz departmanı belirleyin.” tavsiyelerinde bulundu.

Muhabir: Zeynep Gümüş

Fotoğraf: Erdost Özmen