“Ailede Kadının Önemi” isimli konferans Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

“Ailem Kocaeli Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen “Ailede Kadının Önemi” isimli konferansta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde konuk Eğitimci ve Yazar Hayati İnanç oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Konferans öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın konuşmalarda bulundu. Figen Büyükakın günün önemine vurgu yaparak “Kadınlar güçlenirse toplum güçlenir, aile güçlenir.” dedi. 

"EV HANIMLIĞI EN ZOR MESLEK"

Eğitimci ve Yazar Hayati İnanç seyircilere iyi dileklerde bulunarak konuşmasına başladı. Ev hanımlığının da bir meslek olduğunu, hatta dünyadaki en zor meslek olduğunu söyleyen İnanç, “Kim 24 saat çocuk bakıp, yemek hazırlayıp, çamaşır yıkayabilir ki? Hem de karşılık beklemeden. Biz hayatı onlardan öğreniyoruz, insanlığı onlardan görüyoruz. Her şeyimi versem borçlu kalıyorum.” dedi. İnanç, eşlere, annelere kırıcı sözler söylemekten kaçınılması gerektiğini vurgulayarak “Bir insanın acı sözle ne hale geldiğini görebilsek ağzımıza kötü söz alamayız.” ifadelerine yer verdi. Hayatın gizli formülünün tatlı dil ve güler yüz olduğunu da ifadelerine ekleyen İnanç, gönül yıkmanın değil gönül almanın marifet olduğunu belirtti.

Muhabir: Ece Nur Öztürk

Fotoğraf: Ece Nur Öztürk