“Markaların Dijital Babası” isimli seminer İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti

“Markaların Dijital Babası” isimli seminer İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi D-7 amfisinde Markaların Dijital Babası semineri gerçekleşti. Seminerde, Medya Babası Reklam Ajansı Başkanı Ömer Teoman Demirtaş ve Sosyal Medya Uzmanı Gizem Demirtaş konuştu.

METANIN İŞLEVSELLİĞİ

Meta üzerine reklam çalışmaları gerçekleştirdiğinden bahseden Gizem Demirtaş, bu çalışmalarını birçok sosyal medya hesabında aktif olarak kullandığına değindi.  Demirtaş, metanın işlevsel bir yer olduğuna dikkat çekerek, sosyal medya uzmanı olmak isteyenlerin meta üzerine yoğunlaşmasının onlara fayda sağlayacağını belirtti. Deneyim ve denemenin sosyal medya uzmanlığında önemli bir unsur olduğuna vurgu yapan Demirtaş, "Sosyal medya hesaplarında farklı türden paylaşımlarla kitlenizi belirleyin.  Kullandığınız sosyal medya hesaplarının kurallarını bilerek ayrıntılarla hareket edin." dedi.  Diğer bir yandan öğrendiklerinin okulda öğretilmediğini belirten Demirtaş, akademik öğretinin gerekli olduğunu fakat yeterli olmadığını, asıl gerekli olanın sektör içinde aktif olmanın önemli olduğunu ifade etti.

“SÜREKLİ OLARAK GELİŞİN VE GÜNCEL KALIN”

Ömer Teoman Demirtaş zararlı yazılımlar, sanal dolandırıcılık, Reklamcılık ve Account Manager konularına dair konuştu. Günümüzde sanal dolandırıcılığın yaygın olduğuna dikkat çeken Ömer Demirtaş, mail üzerinden gelen e postalara, sosyal medya uygulamalarından atılan mesajlara ve reklamlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Ömer Demirtaş Account Manager olmak isteyen birinin kesin olarak kaliteli programlar kullanmaları ve sağlam güvenlik ara yüzleri olan siteler kurmaları gerektiğini belirtti. Öte yandan medya sektörü içerisinde yer almak isteyen kişilerin sürekli olarak kendilerini geliştirip güncel tutmalarının önemli olduğuna değinen Ömer Demirtaş, "Bugün bize iş başvurusu için geliyorlar okulda çok başarılılar ama sektöre dair kendilerini geliştirmemişler. Bizim onların kullanımına ihtiyacımız olan bilgisayar programlarını kullanmayı bilmiyorlar. Sizler bugünden bu programları öğrenin." diye konuştu. Ömer Demirtaş, reklamcılık konusunda ise geniş çevreye sahip olmanın ve böylelikle reklam ağı oluşturmanın önemli bir unsur olduğunu belirterek, reklamcılıkta müşteriyi ve işi tanıyan yaklaşımın daha başarı odaklı olacağına dikkat çekti.

Muhabir: Kerem Osman Gökkür, Nurhan Adıgüzel, Ümran Görkem Gök

Fotoğraf: Kerem Osman Gökkür, Nurhan Adıgüzel