Otomotiv Günleri’nin ikinci oturumu gerçekleşti

Makine Mühendisliği Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Otomotiv Günleri” etkinliğinin ikinci oturumu düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Programın ikinci oturumuna Tofaş Maliyet Mühendisi Senem Bülün, Tofaş Ar-Ge Mühendisi Yunus Emre Öztürk ve BTK Campus Kurucusu Taner Ergün konuk oldu. Sektörden ve işleyişten bahseden konuklar, öğrencilerin meslekleriyle alakalı merak edilen soruları cevapladı.

“TOFAŞ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ONUNCU SANAYİ KURULUŞU”

Tofaş fabrikasının yapısından ve temel amaçlarından bahseden Senem Bülün, Tofaş’ın Türkiye’nin en büyük onuncu sanayi kuruluşu olduğunu ifade etti. Asıl amaçlarının toplumun mobilize ihtiyaçlarına uygun ürünleri üretmek olduğunu dile getiren Bülün, “2025 yılında hedefimiz etkinliğimizi %85 arttırmak.” dedi. Bülün’ün ardından söz alan Yunus Emre Öztürk, iyi bir teknik uzman olmak için çeşitli kriterlere sahip olunması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Trend teknolojiyi takip etmeniz gerek. Okulda öğrendikleriniz yeterli olmayabilir. Değişen ve gelişen teknolojiyi mutlaka takip etmelisiniz.” dedi.

“ÜNİVERSİTE TECRÜBE OLARAK SAYILMIYOR”

Günün son konuşmacısı BTK Campus Kurucusu Taner Ergün’ün oldu. Ergün, SAP danışmanlık olarak asıl uzmanlık alanlarının yazılım sektörü olduğunu söyledi. Sosyal medya danışmanlığı ve bireysel eğitimler verdiklerini dile getiren Ergün, “Sektör tecrübe istiyor ve 4 yıllık üniversite eğitimini tecrübe olarak kabul etmiyor. Mutlaka 1. sınıftan itibaren staj yeri kovalayın.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Ece Nur Öztürk

Fotoğraf: Anıl Sezgingil, Sude Kırlı