Kocaeli Üniversitesi Otomotiv Günleri’nin ikinci günü gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü’nün organize ettiği ‘‘Otomotiv Günleri’’ adlı etkinliğin 2. günü Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğin ikinci günü ilk olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘‘TOGG Projesi ve Elektrikli Araçların Geleceği’’ isimli söyleşisi ile başladı. Etkinliğe Hyundai markasının Üretim Proje Şefi Osman Karaaslan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Kemal Sevim, Ali Rıza Çataldağ ve Elif Topaloğlu katıldı.


"GELİR OLUŞTURULABİLECEK ALANLAR GELİŞTİRİLMELİ"


T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Ali Rıza Çataldağ, ülkemizdeki teknolojik girişimlerin öneminden bahsetti. Teknogirişimi anlatan Çataldağ, yenilikçi, yüksek katma değerli, teknolojik iş fikirleri içeren girişimleri teknogirişim olarak adlandırdıklarını dile getirdi. Çataldağ, ‘‘İş kurarken ben bu alanda çalıştım. Kendi gelirimi oluşturabilirim dediğiniz alanları geliştirmenizi tavsiye ederim.’’ dedi.



"DÜNYANIN GERİSİNDE KALDIK"


T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Kemal Sevim, TOGG projesinin şarj altyapısı destek programını anlattı. Sevim, ‘‘Bakanlığımızın teknolojik altyapısını stratejisini oluşturuyoruz. Son yıllarda elektrikli araçlara ilgi arttı. Hemen hemen tüm otomotiv firmaları elektrikli araç üretmeye başladı.’’ dedi. 2010 yılında ülkemizde sadece 2 tane elektrikli araç olduğunu söyleyen Sevim, rakamların yavaş ilerlediğini ve dünyanın gerisinde kaldığımızı vurguladı.



‘‘TÜRKİYE OLARAK GENÇLERE FIRSAT TANIYORUZ’’


T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Elif Topaloğlu, Deneyap Türkiye’nin verdiği teknolojik ve pedagojik eğitimin öneminden bahsetti. Topaloğlu, DeneYap Türkiye projesi ile 4., 5. ve 8. sınıf öğrencilerine robotik kodlama ve yazılım dersi verdiklerini açıkladı. Topaloğlu, ‘‘Üretken bir birey olmaları yolunda DeneYap Türkiye olarak gençlere fırsat tanıyoruz.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.



İŞE ALIM DETAYLARDA GİZLİDİR

Hyundai Üretim Proje Şefi Osman Karaaslan, Otomotiv Günleri etkinliğinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Karaaslan, “Şirketler başvuru yaptığınızda kopyala yapıştır olup olmadığına dikkat ediyorlar, CV’nizi ellerine aldıklarında internetten bulup birkaç şey değiştirip bize yollamışlar diyerek ciddiye almıyorlar.” dedi. En ufak detayların dahi iş görüşmesini ne denli etkileyebileceğinden bahseden Karaaslan, giyilen kıyafetten duruşa kadar yansıtılan tüm enerjiye baktığını dile getirdi. Karaaslan, konuşmasını sonlandırırken teknolojinin gelişiminden bahsederek, “Artık neredeyse her şey yapay zekadan ibaret. Bu yüzden hangi alanda olursanız olun yapay zeka ve programlama alanında kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirmek zorundasınız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Muhabir: Göktuğ Er, Berkay Köymen, Şehriban Ağca, Meltem Arca, Şerivan İlker