“Reklamda Sanat Boşluğu” isimli etkinlik İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünün düzenlediği “Reklamda Sanat Boşluğu” isimli etkinlik D-8 dersliğinde düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Reklamcılık bölümü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte konuk Golin İstanbul Ajans’tan Samet Yılmaz oldu. Samet Yılmaz, reklamcılıkta ileriyi düşünen gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutlaka bir ayağınız İstanbul’da olmalı. Okulda öğrendiklerinizin dışında kendinizi alanda da geliştirmeniz gerekiyor.” 


‘‘SANAT OLMAYAN REKLAMLAR İLGİNİZİ ÇEKMEZ’’

Samet Yılmaz, ilk olarak reklamın bir sanat olmadığını ama sanattan beslendiğini söyledi. Yılmaz sanatın tüketiciyi tatmin etme tarafı olduğunu belirterek, “Sanat olmayan reklamlar ilginizi çekmez.” dedi. Konuşmacı öğrencilere birkaç sanat galerisi örneği göstererek mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bir tasarım yapacağınız zaman gidip gördüğünüz her estetik parça size bir fikir önerisi sunar.” sözleriyle düşüncesini destekledi. Yılmaz, kendi yaptığı içerikler üzerinden öğrencilere, estetik görüntünün reklam tasarımında ilgiyi arttıracağını vurguladı. 


Muhabir: Ece Nur Öztürk, Dilek Ersöz