“İyi Kalpli İnsanlarla Çalışmak” isimli seminer İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünün düzenlediği “ İyi İnsanlarla Çalışmak ” isimli etkinlik D-7 dersliğinde düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte Tifrifikir Ajansı kurucu ortaklarından olan Kerem Kanık, meslek hakkında deneyimlerini anlatmak ve merak edilen sorulara cevap vermek adına İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Kerem Kanık reklamcılık mesleği ile ilgili öğrencilerin merak ettiği durumlar hakkında konuştu. Kanık, mesleği yapmak isteyen gençlere birkaç tavsiyede bulundu: “ Cesaret alet çantanızdaki en önemli alet. Reklamcılık mesleği de cesaret, yetenek ve toplumun nabzını yoklayabilenlerin yapabileceği bir meslektir.” dedi. 


REKLAMCILIK SANATI

Kerem Kanık, reklamın bir sanat ve onu sanattan ayıran tek şeyin, satıyor mu ya da işliyor mu soruları olduğunu söyledi. Konuşmacı reklamcılığın ise insanların ihtiyaçları doğrultusunda meydana gelen bir meslek olduğunu belirtti. Kanık, “ Reklamcılık başkalarının parasıyla kendini hayallerinizi icra etme sanatıdır.” dedi. 


DİJİTAL VE TELEVİZYON REKLAMLARI

Kerem Kanık, pandemiden kaynaklı insanlardaki dijital mecralara olan ilginin artışından ve bunun da mesleğe olan yansımalarından bahsetti. Dijitale artan ilgi nedeniyle reklamcılık sektöründe de bütçe  daha çok dijitale ayrılmaya başlandığını söyleyen Kanık, popülerliğin olduğu yerin çabuk bozulmaya başladığını vurguladı. Kanık, dijitalin şu an popüler olmasının televizyon reklamcılığının yok olduğu anlamına gelmediğine değinerek ilerleyen zamanda televizyon reklamlarının tekrar daha popüler hale gelebileceğini söyledi.


Muhabir: Hacer Yılmaz