9. Sektör Günleri’nin ikinci günü Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi İEEE kulübünün düzenlemiş olduğu 9.Sektör Günleri'nin ikinci günü Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

9. Sektör Günleri’nin ikinci gününe EnerjiSA grubunun Stratejisti Murat Can Zeytinoğlu, EAE Elektrik'ten Ender Demiray, Elif Can Kuş Hartoka ve Nazmiye Öztürk katıldı. Konferans Zeytinoğlu'nun verimlilik hakkında yaptığı sunum ile başladı.


“HAYATTA HERKES ARADIĞINI BULAMAZ”

Şu anki kullandığımız enerjinin yirmi kat fazlasını üretmemiz gerektiğinin önemini vurgulayan Zeytinoğlu fosil kaynaklarının sonuna gelmekte olduğumuzu söyledi. Zeytinoğlu, ‘‘Bu hayatta herkes aradığını bulamaz bulanlar da aramayı bırakmayanlardır.’’ dedi ve konuşmasını sonlandırdı.



ÖĞRENCİLERE ELEKTRİK HAKKINDA BİLGİLER

9. Sektör Günleri’nin ikinci oturumunda Erdem Demiray, elektrik firması olan EAE’yi  anlatmak için öğrencilerle buluştu. "130 yıllık birikimi 50 dakikada anlatmaya çalışacağım." diyen Demiray mühendislik öğrencilerini firmaları hakkında bilgilendirdi. Demiray aynı zamanda elektrik sistemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Oturumu firmaları hakkında olan video gösterimiyle sona erdi.



‘‘ENDÜSTRİNİN DEĞİŞTİĞİ BİR DURUMA GELDİK’’

Verilerle internet kullanım oranı ve sosyal medya kullanım oranını anlatan Elif Can Kuş Hartoka, “Geçmişte geleneksel mecralar kullanılıyordu ancak tamamen endüstrinin değiştiği bir duruma geldik.” dedi. Tanıtım videosu izleten Kuş, geçmişte de aynı işi yaptıklarını günümüzde tek farkın dijitalleşme olduğunu belirtti.



ÖĞRENMEYE AÇIK OLMANIN ÖNEMİ

Sektör Günleri’nin son konuğu olan Nazmiye Öztürk çoğu firmada olan değerleri ve temel yetkinlikleri öğrencilere iletti. Çoğu firmanın işe alımlarda takım çalışması ve yenilikçi odaklı kişilerin daha öne geçtiğini söyleyen Öztürk üniversite öğrencilerin her zaman yeni bilgilere açık olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 



Muhabir: Tuğçe Okur, Halise Kardaş, Nisanur Karahan, Göktuğ Er, İbrahim Özçetin